avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces clauze abuzive
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces clauze abuzive

ma intereseaza daca i se mai poate intenta bancii un proces privind clauze abuzive, daca contractul de credit a fost incheiat in luna august 2008? multumesc
Cel mai recent răspuns: jumugacostel , utilizator 18:36, 29 Iunie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranta DA! Clauzele abuzive sunt frecvente in contractelele tip, preformulate de catre banci in defavoarea consmatorilor.Cele mai multe dosare privind clauzele abuzive sunt incheiate in perioada 2007-2009, in general pe durata cuprinsa intre 10 ani (nevoi personale)-30 de ani ipoteca), unele in CHF,altele ipotecare sau nu,cu dobazi variabile si comision de risc.Chiar daca un consumator a semnat contractul de imprumut bancar cu clauzele respective incluse ,acesta nu a avut alternativa,nu a avut timp sa studieze contractul ,fortat fiind de imprejurari sa solicite acel imprumut.
In acest moment,din ce in ce mai multi clienti nemultumiti ,dau bancile in judecata ,pentru ca Instantele sa constate prin hotararile ce le pronunta, faptul ca acele clauze sunt abuzive si sa dispuna anularea lor,precum si restituirea de catre banci a sumelor nedatorate de catre clienti,incasate din dobanzi , comisioane de risc,etc,comisioane ce se regasesc in contabilitatea bancii la :"venituri din dobanzi".
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
Raluca Iliescu, Avocat
multumesc ptr. raspuns, insa avand in vedere ca nu am introdus actiunea in termenul de prescriptie de 5 ani prevazut de art. 135 cod procedura fiscala, mai pot sa-mi recuperez sumele achitate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiunea va trebui sa fie formulata in temeiul Legii 193/2000 privind clauzele abuzive incheiate intre profesionisti si consumatori si va fi scutita de taxa de timbru.
Daca Instanta va constata ca respectivele clauzele sunt abuzive,va dispune anularea lor din contract,ca si cum nu ar fi existat,iar banca va fi obligata sa va restituie sumele incasate nepermis.
multumesc mult ptr. informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare consultanta restituire credit la cursul de schimb din momentul contractarii gabryela77 gabryela77 Bun gasit! Am rugamintea sa imi spuneti daca putem discuta pe tema unui imprumut acordat de o anumita banca,in moneda elvetiana, in anul 2007? Ca multi alti ... (vezi toată discuția)
Articolul 6 - legea 193/2000 nuzzzu nuzzzu As dori va rog sa imi explicati in termeni clari ce intelegeti prin acest articol: \\"Clauzele abuzive cuprinse in contract si constatate fie personal, fie ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata banca pentru credit in franci elvetieni giorgiana87 giorgiana87 Azi dimineata am auzit, la stiri, ca o doamna a dat in judecata banca,de la care a imprumutat un credit in franci elvetieni, pentru clauzele abuzive ... (vezi toată discuția)