avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... societate cu raspundere limitata...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

societate cu raspundere limitata...

...ce spunerti...un srl poate fi membru fondator intr-o asociatie/fundatie cu participare in natura la patrimoniul asociatiei/fundatiei?parerea mea e ca nu avand in vedere ca scopul srl-ului e incompatibil cu scopul nepatrimonial al ong-urilor...Art. 1. - (1) Persoanele fizice si persoanele juridice care urmaresc desfasurarea unor activitati de interes general sau in interesul unor colectivitati ori, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociatii ori fundatii in conditiile prezentei ordonante.@
(2) Asociatiile si fundatiile constituite potrivit prezentei ordonante sunt persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial.
(3) Partidele politice, sindicatele si cultele religioase nu intra sub incidenta prezentei ordonante. ...

Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:11, 12 Mai 2009
Si un SRL poate fi membru fondator al unui ONG.
Nu confundati activitatea SRL-ului cu activitatea ONG-ului. Ambele isi vor desfasura activitatea in mod separat.
...da dar cum se impaca scopul patrimonial al srl-ului cu scopul nepatrimonial al fundatiei...cum o sa activeze srl ul in fundatie daca scopul ei este profitul?...ce acte poate sa faca pentru aducerea la indeplinire a scopului fundatiei fara a excede capacitatii sale speciale de folosinta?...un srl poate avea un interes personal nepatrimonial?...
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
ContSters4579, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim fiscal ong jimi jimi Buna ziua, Care este regimul fiscal ala unui ONG ? Care sunt diferentele esentiale intre impozitele unui SRL fata de cele ale unui ONG ? Exista ... (vezi toată discuția)
Ce lege da dreptul cetatenilor de a se asocia ? georgyca georgyca Existal un drept fundamental al omului de a se asocia si de a semna contracte cu alte persoane sau firme ? Scrie acest lucru in lege ? (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari vs ong casutza casutza Buna ziua, Doua intrebari scurte la care va rog scurte lamuriri? 1.asociatia de proprietari trebuie inscrisa si in registrul asociatiilor si ... (vezi toată discuția)