avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari vs ONG
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari vs ONG

Buna ziua,

Doua intrebari scurte la care va rog scurte lamuriri?
1.asociatia de proprietari trebuie inscrisa si in registrul asociatiilor si fundatiilor?

2.exista vreo prevedere din OUG 26/2000 privind asociatiile si fundatiile care se aplica si asociatiilor de proprietari?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: liviuOT , utilizator 16:12, 20 Martie 2019
1-Da
2-Se pot aplica dispozitiile referitoare la dizolvarea asociatiei
Ce institutie intretine Registrul asociatior si fundatiilor ca sa stiu cui sa ma adresez pentru a verifica daca afociatia noastra este inregistrata in acest registru si cu ce reprezentant legal figureaza?
Multumesc
Doamna,
Asociatiile de proprietari se inscriu la judecatoria locala. Este acolo un birou numai pentru as. de proprietari. Puteti merge acolo, dar nu stiu ce v-ar interesa. La infiintarea asociatiei dvs. unul dintre dosare se gaseste in arhiva judecatoriei.
Incercati, cum am mai spus, la Primaria locala unde exista acel birou / serviciu care sprijina asociatiile de proprietari. Mergeti o delegatie de 2-3-4 proprietari nemultumiti de maniera de lucru a com. ex., faceti si o notificare scrisa (in doua ex, luati nr. de inregistrare).
Nu aveti nicio treaba cu asociatiile si fundatiile infiintate cu OUG 26/2000, stiti probabil ca noi functionam sub alta legislatie: L nr.230/2007 si HG nr. 1588/2007 !
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta a scris:

1-Da
2-Se pot aplica dispozitiile referitoare la dizolvarea asociatiei


Care este baza legala a sustinerilor dvs.?
Art. 1. - (1) Persoanele fizice şi persoanele juridice care urmăresc desfăşurarea unor activităţi în interes general sau în interesul unor colectivităţi locale ori, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociaţii ori fundaţii în condiţiile prezentei ordonanţe.

(2) Asociaţiile şi fundaţiile constituite potrivit prezentei ordonanţe sunt persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

(3) Partidele politice, sindicatele şi cultele religioase nu intră sub incidenţa prezentei ordonanţe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutii publice si private cu scop nonlucrativ firina firina [As dori sa solicit lamuriri cu privire la statutul institutiilor publice si private cu scop nonlucrativ. Imi puteti, va rog, spune daca un asezamant cultural, ... (vezi toată discuția)
Regim fiscal ong jimi jimi Buna ziua, Care este regimul fiscal ala unui ONG ? Care sunt diferentele esentiale intre impozitele unui SRL fata de cele ale unui ONG ? Exista ... (vezi toată discuția)
Ce lege da dreptul cetatenilor de a se asocia ? georgyca georgyca Existal un drept fundamental al omului de a se asocia si de a semna contracte cu alte persoane sau firme ? Scrie acest lucru in lege ? (vezi toată discuția)