avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am achitat un credit iar banca nu recunoaste acest ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am achitat un credit iar banca nu recunoaste acest lucru

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie ceva mai speciala.
Parintii mei au facut un credit in valoare de 30000 ron. Au platit lunar timp de 2 ani,ceilalti 2 ani lasandu-mi mie aceasta sarcina,fiindca au plecat din tara. Spre sfarsitul celui ce al 4lea an,cei de la banca au inceput sa sune sa imi zica ca,efectiv, nici un ban nu a fost achitat din credit. In urma multor discutii telefonice cu o doamna de la banca,in care le dadeam numarul chitantei,am ajuns la concluzia ca e degeaba. Doamna aceasta a incetat sa ma mai contacteze si a inceput sa hartuiasca girantul. In urma cu o luna am fost sunata de girant pentru a fi anuntata de faptul ca dosarul a fost inaintat in fata instantei si cum ca am de platiti (iar) creditul plus daune de judecata. Nu am fost instiintata de inaintarea dosarului in judecata.Am sunat la banca pentru a cere explicatii si au zis ca nu au ce discuta,fiindca am fost data in judecata. Nu mi se pare normal ca banca,[editat], sa abuzeze in halul acesta clientii. Am chitante cu respectivele tranzactii pentru contul de credit si nici nu le pasa. Mai rau e ca suma s-a dublat.Nu stiu ce pot face.Daca stiti situatii asemanatoare sau pur si simplu aveti o parere,va rog lasati comentariu.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
faceti plangere penala impotriva bancii si persoanei care a semnat in numele bancii
Din ce spuneti dvs. nu este clar care este obiectul litigiului, daca sunteti dvs. parata sau girantul, daca solicita obligarea dvs sau a girantului, etc. Daca obiectul litigiului este cel amintit de dvs. (obligarea dvs. -sau a girantului?- la plata creditului si a dobanzilor) se naste intrebarea .... de ce sa va cheme pe dvs. in instanta de vreme ce creditul a fost contractat de parintii dvs. (pentru ca nu ne spuneti ca ati facut o cesiune ci ca pur si simplu ca ati platit dvs. )
Poate ca ar fi bine sa mergeti (dvs. sau girantul) sa xerocopiati dosarul si sa va (ne) lamuriti asupra contextului.
Domeniul acesta nu functioneaza cu aproximari.
Parintii mei,respectiv mama mea, a fost cea data in judecata. Am spus ca nu am fost instiintata,fiindca parintii sunt plecati din tara,iar eu ma ocup de facturile lor,iar in posta nu am primit nici o instiintare.

Pe scurt. Mama mea este cea ce a fost data in judecata,creditul fiind al ei,iar girantului i se va opri din salariu pentru a achita suma datorata. Atat mama,cat si girantul, au sunat la banca pentru a putea vedea dosarul si pentru a cere explicatii,insa directoarea bancii de la sucursala de unde s-a facut creditul nu le-a oferit informatii cu vedere la dosar,pe motiv ca a fost dus in fata instantei si nu are ce discuta.Am fost la o sucursala a bancii cu chitantele pentru detalii si singura explicatie ce mi-a fost oferita a fost ca tranzactiile sunt facute,insa banii nu se duc in contul de credit,ci intr-un cont al bancii (citez) "unde se duc banii de care nu stim".
A fost consultat un avocat de catre parintii mei,iar sfatul acestuia a fost ca mama sa dea banca in judecata,dar va dura mult timp.Timp de care parintii nu dispun,deoarece sunt situati in alta tara cu munca.
Nu pot oferi informatii mai accurate,deoarece nu dispun nici eu de ele.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Cristina991, utilizator
Parerea mea este ca nu are nici un rost sa va rugati de ei sa va dea dosarul atat vreme cat dosarul este pe rolulunei instante.
Obtineti o procura din partea mamei mergeti la instanta xerocopiati dosarul si va lamuriti.
Daca mama dvs. a fost deja data in judecata ... poate ca e timpul sa va ganditi -impreuna cu avocatul dvs. - asupra formularii unei reconventionale in acel dosar (si daca mai sunteti in termen) in cuprinsul careia sa va formulati si dvs. pretentiile fata de banca.
Dar pe scurt, aveti chitantele platite? Daca da este simplu, daca nu este bai'

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor Ralucush Ralucush Buna seara! As avea nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie: Mama mea a facut acum cativa ani (prin 2003 cred) un imprumut la actuala ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie Alex06 Alex06 am si eu o intrebare. Cunosc pe cineva care a facut un credit in 2008, girat de altcineva. A platit ceva rate la creditul ala, dupa care nu a mai platit. In ... (vezi toată discuția)