avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am achitat un credit iar banca nu recunoaste acest ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am achitat un credit iar banca nu recunoaste acest lucru

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie ceva mai speciala.
Parintii mei au facut un credit in valoare de 30000 ron. Au platit lunar timp de 2 ani,ceilalti 2 ani lasandu-mi mie aceasta sarcina,fiindca au plecat din tara. Spre sfarsitul celui ce al 4lea an,cei de la banca au inceput sa sune sa imi zica ca,efectiv, nici un ban nu a fost achitat din credit. In urma multor discutii telefonice cu o doamna de la banca,in care le dadeam numarul chitantei,am ajuns la concluzia ca e degeaba. Doamna aceasta a incetat sa ma mai contacteze si a inceput sa hartuiasca girantul. In urma cu o luna am fost sunata de girant pentru a fi anuntata de faptul ca dosarul a fost inaintat in fata instantei si cum ca am de platiti (iar) creditul plus daune de judecata. Nu am fost instiintata de inaintarea dosarului in judecata.Am sunat la banca pentru a cere explicatii si au zis ca nu au ce discuta,fiindca am fost data in judecata. Nu mi se pare normal ca banca,[editat], sa abuzeze in halul acesta clientii. Am chitante cu respectivele tranzactii pentru contul de credit si nici nu le pasa. Mai rau e ca suma s-a dublat.Nu stiu ce pot face.Daca stiti situatii asemanatoare sau pur si simplu aveti o parere,va rog lasati comentariu.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Au dreptul să ceară telefonic sau prin scrisori, pentru că concret nu au ce să facă, întradevăr o plată voluntară întrerupe prescripția. Și suntem cam offtopic :)
întradevăr o plată voluntară întrerupe prescrip?ia

Doar daca termenul de prescriptie nu e implinit, daca este implinit, dreptul de actiune al creditorului e prescris, nu mai are ce intrerupe, insa plata ramane valabila, banii deja platiti raman la creditor.
Stabilesc eu ( momentan) ce e offtopic, deocamdata il lamurim pe @vulturul care e diferenta in executare intre 2 si 4 ani.

Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Floexe a scris:

Au dreptul să ceară telefonic sau prin scrisori, pentru că concret nu au ce să facă, întradevăr o plată voluntară întrerupe prescripția. Și suntem cam offtopic :)


Au dreptul de a solicita dar in limita bunului simt.
Adica sa nu hartuiasca omul si sa ii incalce drepturile.
Ei mizeaza mult pe hartuire si pe neinformarea juridica a oamenilor si in multe cazuri s-au facut plati si dupa ce s-a implinit prescriptia.

O executare poate dura multi ani dar in conditiile legii.
Prescriptia poate fi intrerupta de mai multe ori.
Dupa implinirea termenului nu se mai face repunere in termen prin efectuarea unei plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor Ralucush Ralucush Buna seara! As avea nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie: Mama mea a facut acum cativa ani (prin 2003 cred) un imprumut la actuala ... (vezi toată discuția)
Contestație executare silită pentru un credit luat în 2015 de la un ifn, cedat în 2017 unei firme de recuperare. ce șanse am? liviubonta liviubonta Buna ziua. Am luat un credit de la un ifn in 17.08.2015 scadent la 30 de zile, in 16.09.2015. Nu am platit nici o rata sau creditul. In 10.08.2017 creditul a ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie Alex06 Alex06 am si eu o intrebare. Cunosc pe cineva care a facut un credit in 2008, girat de altcineva. A platit ceva rate la creditul ala, dupa care nu a mai platit. In ... (vezi toată discuția)