avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala de baza la doua contracte de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala de baza la doua contracte de munca

Buna ziua,

O jumatate de luna am lucrat pe o firma, am fost lichidata, si angajata pe cealalta firma cealalta jumatate de luna cu norma de 8 ore .

Va rog sa-mi spune-ti daca beneficiez si pe cealalta firma de deducere sau numai pe prima.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 18:51, 3 Iulie 2014
Aveti dreptul la deducerea personala daca aveti functia de baza la locul de munca respectiv.

In speta, aveti dreptul la deducerea personala.
In cazul dvs. se aplica prevederile de mai jos din normele de aplicare a Codului Fiscal.
Daca ati primit deducere personala in prima jumatate de luna, atunci nu mai aveti dreptul la deducere pentru cealalta jumatate de luna la urmatorul angajator.

121. În cazul în care un angajat care obţine venituri din salarii la funcţia de bază se mută în cursul unei luni la un alt angajator, calculul impozitului se face pentru fiecare sursă de venit (loc de realizare a venitului).
Deducerea personală se acordă numai de primul angajator, în limita veniturilor realizate în luna respectivă, până la data lichidării.
Dacă reangajarea are loc în aceeaşi lună cu lichidarea, la stabilirea bazei de calcul pentru determinarea impozitului lunar aferent veniturilor realizate în această lună de la angajatorul următor nu se va lua în calcul deducerea personală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare deducere personala marianacioata marianacioata Buna ziua! Am urmatoarea intrebare. Am salariul de baza lunar brut de 2258 lei. Lucrez la o societate pana la data de 11.05.2014 si cu 12.05.2014 sunt ... (vezi toată discuția)
Deducere personala blouemoon blouemoon Buna ziua, rog un raspuns pt. urmatoarea intrebare: La un salariat care s-a angajat in cursul lunii pe data de 16 I se acorda deducere personala? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Deducere /salariu Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, va rog, poate ma ajutati cu urmatoarea speta (datele au rol de exemplificare): Salariatului Ion i s-a incetat CIM, in data de 07.01. S-a emis ... (vezi toată discuția)