avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avansare in grad
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avansare in grad

Buna ziua.Apelez la dumneavoastra cu urmatoarea problema. Verisoara mea lucreaza la Starea Civila, are 14 ani vechime,facultate terminata,iar de un an si jumatate de cand s-a transferat la Starea Civila ,desi a dat examen pe care l-a promovat cu brio,fiind in acest moment consilier principal, nu poate promova dintr-un anumit motiv: avansarile se fac doar pe baza de spapa(300euro,parfum minim 500 lei sau aur idem,minim 500 lei). As dori sa stiu un articol de lege pe care-l poate indica intr-o cerere pe care s-a hotarat sa o inainteze catre directorul sau si primar, evident cu numar de inregistrare.intrucat nu doreste sa contribuie la continuarea mafiei in aceasta institutie de stat care, asa cum se defineste pe site-ul sau,este incoruptibila......#-o:O. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 2 Iulie 2014
Are statut de functionar public sau personal contractual?
personal public
Nu exista asa ceva , ori este functionar public , ori este personal contractual.
am scris gresit,este functionar public, are grad de consilier principal
Legea nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici dispune :
Art. 65 (2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.

In speta, persoana respectiva poate depune o sesizare la A.N.F.P. - Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare si promovare in functie publica de executie adel2009 adel2009 Sunt angajata din 2003 intro institutie publica.Am deci 8 ani vechime, cu un an intrerupere pentru concediu de maternitate, am diploma de masterat si din anul ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional functionar public ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica,sint incadrat ca si Consilier asistent din august 2012. Anul acesta in luna iunie termin si masteratul in ... (vezi toată discuția)
Promovare consilier superior fara examen daca am absolvit un master 06059 06059 Buna ziua ! Sunt Functionar public- Consilier Principal la o Primarie si as vrea sa ma ajutati sa aflu daca nu pot promova pe Consilier Superior fara examen ... (vezi toată discuția)