avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit pe venit la un cabinet de avocatura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit pe venit la un cabinet de avocatura

1. cheltuielile cu amortizarea lunara a mijlocului fix sunt incluse in totalul cheltuielilor lunare?
2. in registru de incasari si plati la total cheltuieli lunare sunt incluse si cheltuielile nedeductibile?
sau in registru de incasari si plati scriu sumele incasate si platile iar de amortizare si cheltuieli nedeductibile tin seama doar in declaratia 200?
defapt ma intereseaza ce se cuprinde la cheltuieli si ce declaratia
Cel mai recent răspuns: ILDIKO KALAMAR , Consultant fiscal 21:14, 16 Mai 2009
1.cheltuielile cu amortizarea lunara a mijlocului fix sunt incluse in totalul cheltuielilor lunare?
Da, daca mijlocul fix respectiv este utilizat pentru a produce venit.
2. Nu trebuie evidentiate cheltuielile nedeductibile din punct de vedere fiscal, pentru ca va incurca numai. Trebuie sa tineti evidenta stricta a cheltuielilor nedeductibile, daca le treceti in registru. Nu are sens sa mai treceti, pentru ca oricum sunt banii Dvs si registrul de incasari si plati nu este un fel de registru casa, prin care va justificati banii cheltuiti.
Cheltuielile cu amortizarea trebuie sa treceti in Registrul de incasari si plati, pentru ca astfel nu aveti cum sa calculati cheltuielile decutibile din punct de vedere fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma inregistrez? mmanu mmanu buna ziua am achizitionat un monitor pt calculator valoare cu tva 2023 iar valoare fara tva 1700 lei eu ma gandesc ca este obiect de inventar pentru ca ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)
Achizitie mijloc . transport de la persoana fizica? expro expro buna ziua, un cabinet al unui medic de familie poate achizitiona un autoturism de la o pers. fizica? in ce baza? contract de vanzare cumparare? in registrul ... (vezi toată discuția)