avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Declaratii fiscale
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Declaratii fiscale

Am fost plecat din tara si nu am depus declaratiile pentru firma de cateva luni . Ce pot face?
Le depuneti acum. Nu stiu ce inseamna cateva luni.

Daca nu ati depus nimic timp de 6 luni atunci:

Cod proc fiscala:

Art. 78^1 Registrul contribuabililor inactivi/reactivați

(1) Contribuabilii persoane juridice sau orice entități fără personalitate juridică se declară inactivi și acestora le sunt aplicabile prevederile art. 11 alin. (1^1) și (1^2) din Codul fiscal dacă se află în una dintre următoarele situații:

a) nu își îndeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligație declarativă prevăzută de lege;

b) se sustrag de la efectuarea inspecției fiscale prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia;

c) organele fiscale au constatat că nu funcționează la domiciliul fiscal declarat, potrivit procedurii stabilite prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală.


Sunteti cumva platitor de TVA?
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Buna ziua,

Le puteti depune acum, eventual cu amenda daca termenele sunt depasite.
Daca sunteti la prima abatere puteti solicita inlocuirea amenzii cu avertisment, dar asta nu se aplica pentru toate declaratiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu activitate suspendata celeonora celeonora Buna ziua, In cazul in care un srl are suspendata activitatea la registrul comertului ,mai poate fi declarat inactiv de anaf si in ce conditii? Cu multumiri. (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal al administratorului Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, As vrea sa stiu daca cazierul fiscal al administratorului unui SRL pentru expirare valabilitate sediu social se sterge dupa 5 ani. Sediul a fost ... (vezi toată discuția)
Inactivitate fiscala hilux hilux Buna ziua, pot infiinta o noua societate cu inca 2 actionari daca in cazierul fiscal am inscrise fapte deoarece la o societate unde sunt unul din cei 2 ... (vezi toată discuția)