avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cazierul fiscal al administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cazierul fiscal al administratorului

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca cazierul fiscal al administratorului unui SRL pentru expirare valabilitate sediu social se sterge dupa 5 ani.
Sediul a fost reinnoit dar ANAF nu a reactivat fiscal firma (nu am reusit sa aflu de ce).
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Frigioiu52 , utilizator 10:49, 29 Aprilie 2023
Conform Cod proced. fiscala:

(1) Contribuabilul/Plătitorul persoană juridică sau orice entitate fără personalitate juridică este declarat inactiv şi îi sunt aplicabile prevederile din Codul fiscal privind efectele inactivităţii dacă se află în una dintre următoarele situaţii:

a) nu îşi îndeplineşte, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligaţie declarativă prevăzută de lege;
b) se sustrage controalelor efectuate de organul fiscal central prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia;
c) organul fiscal central constatată că nu funcţionează la domiciliul fiscal declarat;
d) inactivitatea temporară înscrisă la registrul comerţului;
e) durata de funcţionare a societăţii este expirată;
f) societatea nu mai are organe statutare;
g) durata deţinerii spaţiului cu destinaţia de sediu social este expirată.
(5) Contribuabilul/Plătitorul declarat inactiv conform alin. (1) lit. a), d) -g) se reactivează dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) îşi îndeplineşte toate obligaţiile declarative prevăzute de lege;
b) nu înregistrează obligaţii fiscale restante.
(6) În cazul contribuabilului/plătitorului prevăzut la alin. (1) lit. d) -g), în vederea reactivării, pe lângă condiţiile prevăzute la alin. (5), trebuie să nu se mai afle în situaţia pentru care a fost declarat inactiv, conform menţiunilor înscrise în registrele în care a fost înregistrat, precum în nicio altă situaţie din cele prevăzute la alin. (1) lit. d) -g).


Poate fie pt ca nu aveti toate declaratiile depuse, fie pt ca aveti obligatii fiscale restante.

iar conform OG nr. 39/2015 privind cazierul fiscal

(1) Contribuabilii care au înscrise informaţii în cazierul fiscal se scot din evidenţă dacă se află în următoarele situaţii:
h) contribuabilul declarat inactiv a fost reactivat. Data scoaterii din evidenţă este data reactivării contribuabilului, în situaţia în care acesta a fost declarat inactiv pentru neîndeplinirea obligaţiilor declarative prevăzute de lege, sau data împlinirii unui termen de 3 luni de la data reactivării contribuabilului, în situaţia în care acesta a fost declarat inactiv pentru celelalte cazuri prevăzute de lege. Aceste prevederi sunt aplicabile şi reprezentanţilor legali, respectiv reprezentanţilor desemnaţi;

i) persoana nu mai deţine calitatea de reprezentant legal sau reprezentant desemnat al contribuabilului aflat în stare de inactivitate. În această situaţie, inactivitatea fiscală se scoate din cazierul fiscal al persoanei la data împlinirii unui termen de un an de la data înscrierii menţiunii privind schimbarea reprezentantului legal în registrul comerţului sau în evidenţele autorităţilor şi instituţiilor publice la care sunt înregistrate celelalte persoane juridice şi entităţi fără personalitate juridică care nu se înregistrează la registrul comerţului sau de la data expirării mandatului, în situaţia în care acesta este limitat în timp şi nu a fost reînnoit;
Ultima modificare: Vineri, 28 Aprilie 2023
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc. Din neglijenta a expirat sediul social si s-a reinnoit dar ANAF nu a reactivat fiscal firma (nu se stie de ce). Toate declaratiile au fost depuse la termen. De aceea intrabarea este daca se sterge cazierul fiscal dupa 5 ani sau nu.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere fapte cazier fiscal. alexv. alexv. Buna ziua, va rog dacă este cineva care ma poate ajuta cu raspuns. In 2006 am fost numit DOAR administrator intre-o firma a cumnatului meu, care este ... (vezi toată discuția)
Radiere din cazierul fiscal Razvan7miu Razvan7miu Buna ziua, in momentul de fata sunt administrator in cadrul unei firme declarata in insolvabilitate. Deoarece firma nu mai are activitate din 2015 i-a expirat ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal adminstrator gelu86 gelu86 Am urmatoarea situatie: am fost adminsitrator la o firma, din 2008 nu s-au depus declaratii, firma a avut 2 angajati la inceput si nu a avut nici o activitate, ... (vezi toată discuția)