avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata RCA de catre comodatar
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata RCA de catre comodatar

Am inteles ca se poate face un contract de comodat intre un proprietar de masina si un utilizator, in care sa se specifice ce taxe trebuiesc sa fie platite de catre utilizator/comodatar. Sa zicem ca este realizat un contract de comodat in care se specifica faptul ca utilizatorul trebuie sa plateasca RCA-ul. Prin contractul de comodat se transmite dreptul de utilizare nu dreptul de proprietate. Asiguratorii spun ca, legal, RCA-ul este platit de proprietar, respectiv cel care este mentionat in talon. Care este legislatia care reglementeaza aceste lucruri?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:35, 1 Iulie 2014
Prin contractul de comodat, comodatarul suporta plata politei RCA insa documentul se elibereaza pe numele proprietarului(comodantului).
Obligatia de asigurare a autovehiculelor prin polita RCA, este stabilita prin lege in sarcina proprietarului:
-Legea 136 Art. 48. - Persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România, precum si tramvaie au obligaia să se asigure
pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de
vehicule în limitele teritoriale de acoperire si să menină valabilitatea contractului de
asigurare prin plata primelor de asigurare, precum si să aplice pe parbrizul vehiculului
sau în alt loc vizibil din exterior vigneta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca utilizator eurolight eurolight Asteptam opinia dvs cu privire la urmatoarea speta: In baza unui contract de inchiriere auto, in certificatul de inmatriculare este trecut si un utilizator ... (vezi toată discuția)
Polita rca - asigurat fara permis? Mary-Lou Mary-Lou Buna ziua.Ne confruntam cu urmatoarea problema:mama mea a cumparat o masina,pe care o voi utiliza eu.Trebuie sa fac asigurarea RCA pe numele ... (vezi toată discuția)
Asigurare pentru masina inmatriculata in alta tara GABRIELDUMITRIU GABRIELDUMITRIU Buna ziua, cum pot face un rca pt o masina inmatriculata in alta tara? (vezi toată discuția)