avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu mi-a platit contributiile pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu mi-a platit contributiile pentru sanatate si pensie


Buna ziua,

Sunt angajat cu contract de munca intr-o pozitie de conducere si am aflat cu surprindere ca angajatorul nu mi-a platit contributiile pentru sanatate si pensie (pe ultimele 4 luni), motivand ca nu are incasari suficiente (banuiesc ca si restul angajatilor sunt in situatia mea, sunt convins ca nici in viitorul apropiat nu va face eforturi de a le plati, incepand cu 15.07.2014, voi demisiona acordand preavizul legal.
Va rog sa-mi spuneti cum pot face presiuni asupra angajatorului pentru a-mi plati contributiile restante, sau care sunt institutiile abilitate pentru a rezolva problema sesizata mai sus. Am contactat ITM-ul, CNPAS, primind raspunsuri descurajatoare, si anume ca nu ma pot ajuta in aceasta situatie cu absolut nimic; cu alte cuvinte am ajuns la concluzia ca angajatul, cu toate ca plateste impozite, nu este aparat de nimeni, in situatii ca cea de mai sus.
Dupa ce voi pleca, in mod cert respectivul angajator nu va plati retroactiv ceea ce nu a platit la timpul potrivit.
Intentionez sa-mi prelungesc concediul de odihna cu cateva zile (4 zile) de concediu fara plata, urmand ca aceste zile sa fie adaugate la perioada de preaviz.
Din cate am inteles angajatorul nu este dispus sa aprobe acest concediu fara plata si as vrea sa va intreb daca demersul lui este legal.
Va multumesc ! :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 16 Iulie 2014
1. Nu se poate exclude o astfel de posibilitate. Dar daca nu au facut-o pana acum , opinia mea este ca nici nu o vor face in viitor.

2. Salariul la care a fost platita/trebuia platita contributia se ia in considerare la stabilirea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Țepuit de angajatori - plată discontinuă contribuții sociale, soluții pentru completarea perioadelor neacoperite geopetrache geopetrache Buna ziua. La intocmirea actelor de somaj am constatat ca, desi cartea de munca este completata corespunzator, angajatorii mei nu au platit contributiile ... (vezi toată discuția)
Cum te poti asigura ca angajatorul ti-a platit toate contributiile la buget ? Mihai Nicolcioiu Mihai Nicolcioiu Buna ziua, Asa cum spuneam intr-un alt topic, plec prin demisie de la o firma unde am ocupat o pozitie de conducere. Totul s-a dovedit a fi in regula, dar ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca nebunica nebunica As vrea sa stiu daca atunci cand societatea nu a mai platit de mai multe luni contributiile salariale, vechimea la pensie pt salariati este intrerupta sau ce ... (vezi toată discuția)