avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Aviz ANST pentru infiintare asociatie club de dans ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Aviz ANST pentru infiintare asociatie club de dans sportiv

In momentul depunerii dosarului de infiintare la judecatorie este nevoie de vreun aviz din partea ANST la dosar? Pe cateva site-uri apare ca doar federatiile si ligile profesioniste au nevoie de aviz, insa am gasit un site (al Dir Jud de tineret si sport Cluj) in care apare si pentru cluburile sportive. In OG 26/2000 nu se mentioneaza vreun aviz si as vrea sa stiu pentru ca dorim sa depunem la judecatorie dosarul pe care il consideram complet fara acest aviz ANST de care am aflat intamplator..

Multumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:10, 7 Iulie 2014
Nu aveti nevoie de aviz de la anst pt infiintare,ulterior daca doriti afilierea la o federatie sportiva pt eliberare cis tb sa mergeti la anst cu actele constitutive,hot judec,certificatul de inregistrare in registrul pj etc.
Strict pe textul legislatiei sportive ar fi inca nevoie de aviz prealabil constituirii, dar dupa multi ani de scandal, desi legislatia nu a fost expres modificata, au cam acceptat si functionarii din autoritatile sportive swi magistratii ca e doar o reminescenta din epoca cand se cerea tuturor ONG sa obtina prealabil dobandirii personalitatii juridice un aviz de la ministerul sau ministerele de resort. DIn legislatia cadru pentru ONG acea prevedere a fost de mult inlaturata, si a ramas exclusiv in cazul structurilor sportive, ceea ce evidient e o aberatie. De aceea e de regula considerata desueta si deci ignorata in ultimii ani si se poate constitui asociatia care prin statut e declarata ca avand si caracter de club sportiv, si dupa ce obtine prin judecatorie personalitatea juridica se face dosarul pentru ministerul sportului si acesta emite simultan si aviz si autorizatie de functionare si inscriere in Registrul Sportiv... Insa cum textul legii nu a fost expres modificat, exista riscul ca un functionar sau magistrat , din anumite motive, sa se trezeasca sa dea o interpretare literala textului de lege si sa pretinda ca, spre deosebire de alte categorii de ONG, cluburilor sportive ce se infiinteaza pe baza OG 26 / 2000 le-ar fi necesar avzi de la MTS inainte de dobandirea personalitatii juridice si sa faca sicane daca se cere abia dupa.... Totusi probabilitatea este redusa si cred ca merita infiintat in mod obisnuit, ca orice ONG, doar ca grija sa se respecte si cerintele suplimentare ale Legii 69 / 2000 ex. obligativitatea de a mentiona expres in statut culorile si insemnele clubului, ramurile de sport exact cu denumirile utilizate de federatiile sportive nationale etc. ca sa nu apara refuz ulterior de la MTS de a emite aviz, autorizatie si certificat de identitate sportiva cum au patit-o multe cluburi ca din statut le lipseau cateva cuvnte sau nu erau redactate exact cum voiau unii functionari de la autoriatile sportive... si vorbesc din experiente directa si amara....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine un certificat de identitate sportiva? radudan radudan Poate un ONG (asociatie) sa obtina un Certificat de Identitate Sportiva daca nu este asociatie sportiva sau club sportiv? Daca nu, ce poate sa faca pentru a ... (vezi toată discuția)
Infiintare alta federatie sportiva vioreltkd vioreltkd [b]SUBIECTUL :[b]Infiinatre federatie sportiva pe ramura de sport[/b]. In tara exista deja una, dar la nivel international exista 3 federatii ... (vezi toată discuția)
Asociația sportiva Gabriel 195 Gabriel 195 Bună ziua, vreau sa înființez o asociație sportiva,sutem 3 persoane și avem și spațiul locativ pentru a desfășura activitatea, vrem sa o facem fără ... (vezi toată discuția)