avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Stampila PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Stampila PFA

Buna ziua,
M-am infiintat de curand ca PFA (in domeniul de consultata in IT si creare de programe la comanda) si nu am apelat la serviciile vreunui consultant. Am obtinut certificatul de inregistrare de la ONRC si acum urmeaza sa depun declaratiile 070 si 220 la Fisc. Vroiam sa stiu daca trebuie sa detin STAMPILA INAINTE SAU DUPA INREGISTRAREA LA FISC. Poate e o intrebare cam banala dar incerc sa imi administrez singura afacerea fara a apela la serviciile unui contabil sau ale unui avocat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:37, 9 Iulie 2014
Buna ziua,

Este mai bine sa aveti stampila cand mergeti la ANAF pentru ca va trebui sa stampilati declaratiile si cererile . La ANAF , in afara declaratiei 220 trebuie sa mai aveti si registrele obligatorii: Registrul jurnal de incasari si nplati si Registrul Inventar. Acestea trebuie sa fie snuruite si numerotate si , pe baza unei cereri, cei de la ANAF vi le inregistreaza.
De asemenea, tot de la ANAF trebuie sa achizitionati si Registrul unic de control.
Multumesc de raspuns.
Si puteti opta intre sistem real si norme...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceput de pfa - indrumari dumitru elena dumitru elena Buna ziua, Am deschis un PFA si sincer mi-ar placea sa stiu , dupa ce ies cu certificatul de la ONRC care e urmatorul pas? Cam ce mi-ar trebui sa-mi incep ... (vezi toată discuția)
Pfa - formular 220 + 070 wasssu wasssu 1. Legat de formularul 220, ce trec la punctul II. 9 Document de autorizare? Cand am infiintat pfa-ul am primit certificatul de inregistrare, certificat ... (vezi toată discuția)
Ce fac dupa ce obtin certificatul de inregistrare de la onrc? bogdan_i bogdan_i Buna ziua, Azi mi-am obtinut certificatul de la ONRC pentru PFA. As dori sa stiu ce pasi mai trebuie sa fac in continuare? Am inteles din unele surse ca ... (vezi toată discuția)