avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum actioneaza mitior lex in cazul masurilor de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum actioneaza mitior lex in cazul masurilor de executare a pedepselor

Buna ziua!
As dori sa stiu daca mitior lex se aplica si in urmatorul caz si daca da, care este exact articolul de lege la care trebuie sa fac referire:
In vechea lege de executare a pedepselor, pentru elaborarea unei lucrari stiintifice erau prevazute 3 zile executate la doua zile de munca, iar in noua lege 30 de zile castig pentru o lucrare. In acest caz se aplica mitior lex, in cazul in care lucrarea a fost inceputa in timpul in care actiona vechea lege, dar a fost terminata in timpul noii legi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:20, 3 Iulie 2014
Eu as spune ca nu conteaza cand a fost inceputa, conteaza cand a fost terminata dar mai asteptati si alte opinii.
Va multumesc.
Daca ar fi o norma de procedura as zice ar exista o anumita problema dar sa trecem peste ea.

Daca o consideram lege penala mai favorabila trebuie aplicata dispozitia legala mai favorabila.
Nu cred ca ar fi imposibil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu se aplica legea penala mai favorabila in raport de cuantumul pedepsei cu inchisoarea ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, De ce nu se aplica legea penala mai favorabila in raport de pedeapsa cu inchisoarea prevazuta de lege? Legea penala mai favorabila mie imi ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza? Imparatul Imparatul Poate fi un inculpat pedepsit cu cuantumul si anii de pedeapsa din noul cod penal, pentru 3 fapte? Din noul cod, pentru ca anii de pedeapsa sunt mai ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe vechiul cod Paula14 Paula14 Buna dimineata! daca exista doua condamnari pentru furt pe vechiul cod penal, reabilitarea poate fi ceruta tot pe vechiul cod? (vezi toată discuția)