avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipsa temporara presedinte si vicepresedinte asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipsa temporara presedinte si vicepresedinte asociatie de proprietari

Va rog sa ma ajutati intro problema. Avem urmatoarea situatie, presedintele si vicepresedintele urmeaza a parasi tara pentru o perioada scurta de timp si dorim sa stim daca prin hotarare de Comitet Executiv putem delega atributiile acestora unui membru al comitetului pe perioada in care cei doi reprezentanti legali ai asociatiei lipsesc, si anume daca persoana delegata poate incheia semna documente ce sunt in competenta presedintelui, sau vicepresedintelui in lipsa primului. Va multumesc si astept urgent un raspuns ptr a fi in masura sa actionam in conformitate cu prevederile legale altele decat Legea nr.230 si normele de aplicare care nu reglementeaza o astfel de situatie.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:14, 6 Iulie 2014
Norma in vigoare prevede posibilitatea ca in cazul in care presedintele de asociatie se afla in imposibilitatea de a exercita responsabilitatile ,functia acestuia sa fie preluata provizoriu de catre un membru al comitetului executiv
In situatia mentionata,trebuie analizata perioada cat lipsesc cei 2
Daca perioada cat lipsesc cei 2,este mai mare de 90 de zile,este de preferat sa convocati adunare generala pentru mandatare alt presedinte de asociatie
Multumesc pentru raspuns. Sunt dezorientat de faptul ca art.18 alin. 7 din hg 1588/2007 indica presedintele si vicepresedintele ca reprezentanti legali in derularea contractelor angajate de asociatie si relatia cu tertii, si nu se specifica nimic de situatia semnalata de mine. Oricum perioada este de 15 zile deci nu se impune o convocare a A.G. Vreau sa convoc comitetul si trebuie sa stiu cu ce propunere de decizie sa vin ptr a fi luata in discutie. Iar aceea o doresc argumentata juridic.
Aveti baza legala in legea 230/2007 unde se prevede foarte clar ca in cazuri deosebite presedintele poate numi temporar un vicepresedinte care preia atributiunile presedintelui:
Art. 21. - (3) Preşedintele, în situaţii deosebite, poate numi temporar dintre membrii comitetului executiv un vicepreşedinte căruia îi poate delega atribuţiile sale.

Asadar unul dintre membrii comitetului preia atributiunile presedintelui, fiind numit chiar de presedintele care pleaca temporar din tara. De ce sa-l numeasca vicepresedinte tocmai pe acel membru al comitetului care pleaca si el din tara si nu pe alt membru al comitetului!?#-o
Prevederea este reluata si in HG 1588/2007:
Art. 18. -(7) În cazul în care preşedintele se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, acestea vor fi îndeplinite de către un vicepreşedinte, numit de preşedintele asociaţiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmând ca în termen de 90 de zile de la data când s-a constatat indisponibilitatea să fie convocată o adunare generală pentru a alege un nou preşedinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Retributie vicepresedinte vicar vicar Buna ziua un vecin mi-a spus ca a vorbit cu un presedinte de bloc(nu cel de la noi) vis-a-vis de salariul vicepresedintelui, cum ca acesta nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)