avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament cu credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament cu credit ipotecar

Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost achizitionat in timpul casatoriei.
Din pacate urmeaza sa divortam si as vrea sa lamuresc urmatorul aspect:
In urma partajului, daca ea va ramane cu apartamentul, exista posibilitatea ca eu sa raman codebitor la credit, sau mai rau, titular al creditului??? Adica sa pierd si dreptul de proprietate comuna si sa platesc in continuare ratele?
Inteleg din diverse forumuri si discutii ca banca trebuie sa isi dea acordul pentru efectuarea partajului. Din calculele mele, doar venitul sotiei nu va fi suficient sa preia singura contractul de credit, iar codebitori doritori nu are.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:33, 6 Iulie 2014
Intelegeti-va cu nevasta si faceti partajul la notar. Dvs ramaneti cu casa si ratele , iar pt cat i s-ar cuveni sulta sa stea in casa singura si nestingherita impreuna cu copiii pana la majoratul acestora sau cum vreti.
Daca ajungeti in instanta cu partajul e musai necesar indiferent de cine ce cere, sa citati si banca daca vreti ca hot sa ii fie opozabila in ce priveste creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - credit prima casa Rikidone79 Rikidone79 Sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima casa\\". Eu sunt titularul creditului, iar ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)