avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de telefon si cat de scump se poate plati un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de telefon si cat de scump se poate plati un moment de slabiciune?!

Buna ziua!
Aseara in jurul orelor 2.00 AM am intrat in incinta unui cazino ,cu gandul de a juca la pacanele!Zis si facut,am jucat am jucat,pana cand pe masuta din dreptul aparatului meu am dat de un telefon mobil,din greseala,nu l-am vazut de cand am intrat,am terminat de jucat punctele,l-am luat si am plecat acasa!Azi m-a sunat pagubitul,care aseara era in sala,juca la alte aparate si mi-a zis sa-i aduc telefonul,administratorul cazinoului aratandu-i intre timp inregistrarile video si implicit cine i l-a luat!I-am dus telefonul si a zis sa-i dau 2 milioane pana maine la 8,ca de nu se duce sa depuna plangere la politie!Mi-am cerut scuze,dar nu s-a lasat induplecat,stiu ca am gresit!Ce sa fac?Care ar fi urmarile?Am 26 de ani,cazier curat si slab de inger,va rog frumos sa-mi dati un raspuns!
Va multumesc pentru reply-urile date,poate am vorbit fara sa gandesc si m-am pripit in privinta pedepsei ce mi se cuvine,pe cand,in prima instanta,eu trebuia sa fac ceva sa nu se ajunga acolo!
Ati inteles ideea.
Nu e bine deloc sa aveti cazier aiurea.
Rezolvati amiabil problema.
Citind subiectul ma gandesc ca aceasta poate fi o noua metoda de inselaciune. Iata la ce ma refer. Cineva care are un telefon scump il lasa in mod express la vedere, el stand deoparte. Apare altcineva, fara intentii rele insa sub influenta impulsului il ia. Apoi proprietarul ii cere bani, in caz contrar urmand a ii face reclamatie la politie. Foarte ingenios, curat si (aproape) imposibil de depistat acest tip de frauda.
Fara intentii rele inseamna sa anunti paza ca exista un telefon pe masa fara detinator prin preajma. Nu il iei, il bagi in buzunar si pleci cu el. Ce impuls de moment cu bunul altuia ?
Nu vi se intampla nimic mai ales ca pagubitul si-a recuperat telefonul . Dar trebuie sa aveti martori ca l-a recuperat sau se poate dovedi ca foloseste cartela din telefon fara sa fi cerut alta de la operator. De asemenea el ar putea avea probleme pentru ca va santajeaza. Ii puteti face chiar un flagrant cu politia. Mergeti si spuneti ce s-a intamplat la un politist . Sau inregistrati convorvirea in care va cere bani. Si nepotelului i s-a furat telefonul si nu am reusit sa il recuperam desi hotul a fost prins . Hotul nu a patit nimic. Daca el va face plangere pt furt sa aveti dovezi pentru santaj. Daca ajungeti in instanta puteti primi o condamnare cu suspendare mai ales ca i-ati dat bunul si in instanta o sa va caiti si o sa spuneti ca regretati fapta comisa si mai spuneti ca erati si sub influenta bauturilor alcolice. Dar daca el va face plangere pentru furt si d-voastra ii faceti pentru santaj , dar sa aveti dovezi. Foarte multe persoane fura din magazine si chiar nu li se intampla nimic .
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
kyrakyra_65, utilizator

Alte discuții în legătură

Procedura impacarii in cazul infractiunii de furt Narcisa_ Narcisa_ Conform art. 231 alin. 2 CPP cu privire la furt exista si impacarea. În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu - furt AndreeaMarin AndreeaMarin Buna ziua, In urma cu ceva timp mi-a fost spart apartamentul, furt in urma caruia m-am ales cu un prejudiciu de X RON. Hotul a fost prins, a venit cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.... În data de 11.07.2020, s a furat o bicicleta ... Mary.... Mary.... Bună ziua.... În data de 11.07.2020, s a furat o bicicleta a unui domn, și dannsu când a depus plângere nu s a constituit doar parte vătămată, ci și ... (vezi toată discuția)