avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociatul refuza sa participe la cheltuielile de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociatul refuza sa participe la cheltuielile de dizolvare si radiere a firmei

Buna ziua, scriu aici in speranta gasirii unei rezolvari la problema mea, multumind de pe acum tuturor celor care imi vor raspunde.
Am o firma , un SRL (care nu mai functioneaza de mai multi ani, a fost suspendata activitatea timp de 3 ani, iar acum s-a reluat automat activitatea , dupa trecerea celor 3 ani) la care sunt asociat impreuna cu o alta persoana, ambii fiind asociati si administratori cu 50% fiecare. Problema este ca am inceput demersurile de lichidare si dizolvare a firmei, asociatul a semnat hotararea pentru dizolvare si lichidare, dar nu contribuie financiar deloc la cheltuielile ocazionate , la Registrul Comertului, la Finante, cu contabila, vrea sa scape de firma dar nu plateste nimic, totul cade pe mine, atat financiar cat si toate demersurile facute, el doar semneaza si atat, nu doreste sa plateasca nimic, desi firma este si a lui in proportie de 50 %. Ce pot face sa il oblig cumva sa contribuie si el la toate cheltuielile ocazionate de lichidarea si radierea firmei care se ridica la 1000 lei cu tot cu contabila, poate chiar depasim aceasta suma, plus ca am primit si amenda de la Finante pentru nedepunerea in termen a declaratiilor fiscale de 1000 lei, pe care am platit-o deja si de care nici nu vrea sa auda, spune ca e problema mea...
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 11:24, 7 Iulie 2014
Participatia intr-un SRL este de 50-50, in cazul dvs. Daca nu doreste sa isi asume pierderea, exista posibilitatea de a-l da in judecata, pentru recuperarea acestor cheltuieli. Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere - radiere srl fara plata impozitului Andra24 Andra24 Buna ziua , tocmai am iesit din perioada de 3 ani de cand a fost suspendata firma . Doresc sa o inchid/radiez insa contabilul imi spune ca trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl raca raca Sunt administratorul unui SRL cu asociat unic (cetatean strain). Din lipsa de contracte actionarul s-a hotarat sa opreasca activitatea. Eu trebuie acum sa vand ... (vezi toată discuția)
S.r.l citat in instanta pentru "dizolvare societate" pentru nedepunerea situatiilor financiare anuale cpcap cpcap Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati in aceasta delicata problema. In octombrie 2005 am infiintat un SRL impreuna cu alti doi asociati (eu 50% iar ei cate ... (vezi toată discuția)