avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conventie internationala ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conventie internationala ?

Buna ziua,

As dori sa stiu, in masura in care poate cineva sa-mi spuna, daca exista vreo conventie internationala care sa prevada ca anii de contributie intr-o alta tara, respectiv Canada, pot fi asimilati la calculul pensiei in Romania.

Va multumesc pentru un eventual raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 7 Iulie 2014
Din cate stiu avem doar conventie cu tarile UE. Nu stiu sa existe si cu Canada.
Statele cu care România aplică acorduri în domeniul securităţii sociale în conformitate cu principiile regulamentelor europene de coordonare a sistemelor de securitate socială:
- Acordul în domeniul securităţii sociale dintre România şi Canada, semnat la Ottawa la 19 noiembrie 2009, ratificat prin Legea nr. 183 din 14 octombrie 2010, publicată în Monitorul Oficial nr. 719 din 28 octombrie 2010, în vigoare de la data de 1 noiembrie 2011.

Incepind de la 1 noiembrie 2011 a intrat in vigoare Acordul in domeniul securitatii sociale intre Romania si Canada. De la acea data, fostii asigurati ai sistemului public de pensii din Romania rezidenti pe teritoriul canadian se vor putea adresa la Service Canada in vederea depunerii dosarului pentru acordarea unor drepturi de pensie din Romania. Astfel, fostii asigurati romani pot beneficia de drepturi de pensie conform normelor legislatiei romane si celei canadiene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie pensie din canada Marian123456 Marian123456 As dori sa stiu daca pot cotiza la regimul de pensii din Romania daca locuiesc in Canada si am dubla cetatenie.De asemenea de unde pot obtine informatii ... (vezi toată discuția)
Foştii asiguraţi ai sistemului public de pensii din românia, rezidenţi pe teritoriul canadian, pot depune dosarul pentru acordarea unor drepturi de pensie din românia numai in canada sau si in romania? cristianba cristianba Foştii asiguraţi ai sistemului public de pensii din România, rezidenţi pe teritoriul canadian, pot depune actele dosarului pentru acordare unor drepturi de ... (vezi toată discuția)
Este just? Radu Halus Radu Halus Intre 1960 și 1968 am fost medic de circa și specialist in Jud. Prahova. Emigrat in Canada, primesc dela Casa de Pensii Ploiești 60 lei pe lună. Este ... (vezi toată discuția)