avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Este just?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Este just?

Intre 1960 și 1968 am fost medic de circa și specialist in Jud. Prahova. Emigrat in Canada, primesc dela Casa de Pensii Ploiești 60 lei pe lună.
Este just?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 18 Aprilie 2018
Pensia dvs. a fost calculata, probabil, doar in baza actelor pe care le-ati depus la dosarul de pensionare, respectiv pentru cei 8 ani cat ati profesat in tara.
Intre Romania si Canada nu stiu sa existe document de recunoastere reciproca vechime/ ani lucrati pentru pensie, precum cel incheiat cu tarile UE si alte tari.
Acordul în domeniul securităţii sociale între România şi Canada a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011.

Odată cu intrarea în vigoare a Acordului, foştii asiguraţi ai sistemului public de pensii din România, rezidenţi pe teritoriul canadian, se vor putea adresa Service Canada în vederea depunerii dosarului pentru acordare unor drepturi de pensie din România. Astfel, foştii asiguraţi români pot beneficia de drepturi de pensie conform normelor legislaţiei române şi legislaţiei canadiene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie pensie din canada Marian123456 Marian123456 As dori sa stiu daca pot cotiza la regimul de pensii din Romania daca locuiesc in Canada si am dubla cetatenie.De asemenea de unde pot obtine informatii ... (vezi toată discuția)
Foştii asiguraţi ai sistemului public de pensii din românia, rezidenţi pe teritoriul canadian, pot depune dosarul pentru acordarea unor drepturi de pensie din românia numai in canada sau si in romania? cristianba cristianba Foştii asiguraţi ai sistemului public de pensii din România, rezidenţi pe teritoriul canadian, pot depune actele dosarului pentru acordare unor drepturi de ... (vezi toată discuția)
Conventie internationala ? Anca Puma Anca Puma Buna ziua, As dori sa stiu, in masura in care poate cineva sa-mi spuna, daca exista vreo conventie internationala care sa prevada ca anii de contributie ... (vezi toată discuția)