avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie agentie modele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie agentie modele

Buna ziua,

Am fost inselata de o agentie de modele din Bucuresti. Mai exact acum mai multe luni am fost acostata in zona Universitate de o persoana care in schimbul sumei de 70 ron s-a angajat ca in decurs de 1 an sa ma cheme la cateva sedinte foto pentru promovarea unor produse cosmetice in care nu numai ca imi voi recupera cei 70 ron dar voi castiga o suma si mai mare de bani in urma acestor sedinte foto.
Am incheiat o conventie cu respectiva agentie si am primit un bon fiscal pt. cei 70 ron. Evident ca nu am mai auzit nimic de ei de atunci, anul aproape ca se face si eu am ramas cu banii dati. In perioada asta am sunat de mai multe ori la ei si de fiecare data mi s-a spus ca inca nu s-a ajuns la categoria mea de varsta dar o sa fiu chemata la sedinte foto, si o sa-mi recuperez banii. La o simpla cautare pe internet dupa numele agentiei, am aflat cu stupoare de zeci de oameni in aceeasi situatie care au fost inselati si au ramas cu banii luati, unii chiar cu sute de euro.

Ce se poate face? Unde pot depune sesizari, reclamatii? Inselatoria e clara, mi s-au promis niste lucruri (sedinte foto, inclusiv participari la evenimente) si nu am primit nimic in schimbul banilor dati.
Cel mai recent răspuns: Viespe@ , utilizator 15:00, 7 August 2021
Nu prea este nimic de facut. Mi-e si rusine sa spun ca am cazut pradă aceluiași mod de escrocherie, deși ma consider o persoana cerebrală si nu stau de vorbă cu oameni straini pe strada. Ieri, 06.08 2021 am facut aceasta greseala, într-un moment de prostie (ca altfel nu mai am cum să-i mai spun). Am pierdut 300 lei la inscriere a unei false agentii de publicitate, însă sunt convinsă că cei care ajung să facă aceste fraude, nu vor ajunge departe. Mi-am dat seama ulterior ca ceva nu este in regula, însă era prea tarziu. Langa Afi Bucuresti s-a întâmplat- firma se numeste BRILLIANT CASTING SRL. și are datele de inregisrare si CUI insa asta nu trebuie sa ne acorde incredere. Firma o gasiti si pe net.
Ramane doar sa deschidem ochii cât cepele si să nu acordăm credibilitate nimănui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2021
Viespe@, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie agentie de publicitate miky05 miky05 Buna ziua! Mama mea a fost abordata azi in zona Lujerului de o domnisoara care s-a prezentat ca fiind de la o firma de publicitate ce ii ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Probleme angajator - contract fals, bani luati oana027 oana027 Buna ziua, In iuanuarie 2013 am fost una din cei cativa \\\\"naivi\\\\", ca sa nu spun altfel, care a platit in total suma de 970 RON unei firme. Agata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei ... gabrielush gabrielush Buna ziua, Am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei agentii de publicitate care mi-au promis ca pot fi spectator la iUmor, Romanii au talent si ... (vezi toată discuția)