avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare suprapusa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare suprapusa

in urma unor probleme am verificat intabularea facuta terenului meu in urma cu 5 ani , pe care se afla locuinta si mi sa spus de la cadastru ca sa facut o greseala intrucat intabularea a fost suprapusa cu 40 cm peste intabularea vecinului (acesta o facuse inaintea mea),au venit de la cadastru au masurat au constatat ,raspunsul a fost: e greseala primariei intrucat nu esista o harta a terenului iar ei nu au ce face si ca trebuie sa dau in judecata (pe cine?).cum e posibil ca registrul cadastru sa intabuleze peste o alta parcela fara sa ma anunte ca este o problema , iar acum sa zica ca nu poate face nimic ce trebuie sa fac? va multumesc
Cel mai recent răspuns: costa332 , utilizator 08:41, 10 Iulie 2014
Cu ce va afecteaza situatia aceasta ?

Poate fi o suprapunere virtuala de care Oficiul de cadastru nu a tinut cont iar acum cu noul program ETERA se descopera multe greseli atat ale oficiului cat si ale primariilor care nu au depus planuri parcelare corectate.

Daca nu va afecteaza , din punctul meu de vedere, dumneavoastra nu trebuie sa intreprindeti nimic. Daca vi se cere sa efectuati alta documentatie cadastrala care va afecteaza prin micsorarea suprafetelor pe cere le detineti atunci va veti judeca atat cu OCPI cat si cu Primaria.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cu coordonate noi, gresite iucu iucu Bunaziua! Ce pot face daca am un teren scos din tarla, in urma intabularii, din cauza inventarului de coordonate gresit. Virtual, terenul nu e in vechile ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru - necesitate cd lotizare monik57 monik57 buna, intampin o problema cu dosarul pentru cadastru si am primit urmatoare instiintare : imobilul ce face obiectul prezentei cereri sesuprapune cu imobilul ... (vezi toată discuția)
Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)