avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intelegere amiabila victime ulterioare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intelegere amiabila victime ulterioare

Buna ziua,
Va povestesc o situatie putin complicata si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi:
Logodnica mea face naveta cu ocazie. Intr-o zi, dupa ce s-a urcat intr-o masina de ocazie si au rulat vreo 10 metri, au fost loviti din spate de o alta masina care probabil circula cu viteza prea mare pentru localitate. Acum vine partea "interesanta". Soferul masinii care a luat-o la ocazie i-a spus sa se dea jos din masina si sa plece de acolo. Ceea ce, inspaimantata de eveniment, a si facut. Dupa ce initial nu au parut sa fie probleme, incepand cu a doua zi a inceput sa sufere de dureri de spate din ce in ce mai mari. Le-a tratat 1 zi cu odihna si medicamente dar a doua zi s-a dus la urgente la un spital din zona. Acolo a explicat ce s-a intamplat dar a spus ca nu vrea sa acuze/declare ca a fost victima unui accident de masina (in ideea de a nu face probleme omului care oprise sa o ia la ocazie). Dupa un film la coloana, medicul de garda i-a declarat ca nu are fracturi la coloana si a trimis-o acasa. Durerile au continuat si pe week-end, lunea am mers impreuna la Ortopedie, unde un medic chirurg ortoped i-a facut film, i-a spus ca nu are fracturi dar ca probabil e o contuzie sau entorsa (?) la coloana care va trece in timp, 1 luna pana la 3 luni, i-a dat Arcoxia si Milgamma (durere, antiinflamator si vitamine) si a trimis-o acasa. Dupa inca o saptamana durerile nu au cedat asa ca ne-am dus din nou, de data aceasta fiind redirectionata intern in spital la medicul ce se ocupa de recuperari, acesta internand-o pentru 2 saptamani si prescriindu-i proceduri de recuperare (masaj, electroterapie etc). A trecut mai mult de o saptamana si durerile ei nu au cedat, mergand cu dificultate, imposibilitate de a sta pe scaun mai mult de 10 minute...
La o saptamana dupa accident, cand era deja internata in spital a discutat telefonic cu politia localitatii pe raza careia s-a produs accidentul, a explicat ce s-a petrecut. A fost mustruluita ca nu a declarat pe loc accidentul dar nu a fost sfatuita clar ce sa faca, fiind mentionate doar cuvinte gen dosar penal pentru soferi, fuga de la locul accidentului, medicina legala etc.
In prezent nu stiu ce sa facem, sa mergem la politie, sa depuna declaratie si/sau plangere impotriva conducatorilor auto? Se poate face ceva? Macar in directia recuperarii cheltuielilor? Pentru ca sanatatea nu i-o poate da niciunul inapoi. Nu vrem nici sa fie acuzati penal dar nici sa treaca mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Soferii probabil au incheiat intelegere amiabila, cel ce a luat-o la ocazie pe logodnica mea nedeclarand ca mai avea pe cineva in masina in momentul accidentului.
Dati-mi niste sfaturi va rog, ea se consuma foarte mult, e deprimata si eu nu stiu care ar fi calea cea mai buna de urmat. Nu avem finante pentru avocati, dari in judecata etc.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
PopescuAdam, utilizator
va fi destul de dificil daca nu a retinut numerele de inmatriculare ale masinilor respective,sa fie identificati soferii in cauza..si fara avocati si procese cum vreti sa va recuperati banii?
Trebuie depusa plangere la politie apoi ar trebui sa mergeti la IML pentru a va scoate un CML. Trebuie sa stiti ca pentru a se retine vatamarea corporala din culpa pe certificat trebuie sa apara una din urmatoarele consecinte: o infirmitate;leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;un prejudiciu estetic grav şi permanent;avortul;punerea în primejdie a vieţii persoanei.
Daca nu aveti nici una din aceste consecinte, dosarul penal se claseaza si va trebui sa va adresati instantei civile.Cei implicati in accident este posibil sa fie invinuiti de parasirea locului accidentului, asta in functie si de declaratia dvs.
Mai exista posibilitatea, daca ii cunoasteti pe cei implicati in accident, sa luati legatura cu ei si sa le explicati situatia, eventual sa ii chemati la o sedinta de mediere poate rezolvati amiabil toata povestea, ar fi util pentru dvs sa aveti un avocat care sa va asiste sau pe care sa il consultati in toate demersurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident grav, medici superficiali si incompetenti amotida amotida Am avut un accident rutier, ne-a lovit o alta masina pierduta de sub control de un sofer beat, 5 persoane in masina mea. Urmari: -Eu (sofer) am suferit ... (vezi toată discuția)
Victima unui accident rutier dies dies Am fost implicata intr-un accident rutier, in calitate de pieton. Intr-o intersectie din capitala, la o trecere de pietoni cu semafor (era verde pt pietoni) un ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecere pietoni iada iada Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru a sti daca se mai poate schimba ceva in ceea ce priveste o \"neplangere penala\": Acum opt zile am fost accidentata ... (vezi toată discuția)