avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie de mediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie de mediu

Buna ziua. Puteti sa-mi spuneti daca trebuie sa solicit eliberrea autorizatiei de mediu pentru activitatile cu codurile caen: 4520, 4531, 7120, 5510, 561 (80 locuri), 5630.
Eu cred ca trebuie doar pentru 5510, dar nu sunt sigur daca am inteles bine ce am citit...
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:49, 8 Iulie 2014
In general, autorizatie de mediu se solicita pentru activitatile care presupun noxe chimice si/ sau noxe fizice la locul de munca/ postul de lucru, poluare in zona de la limita de teritoriu a firmei, deseuri de fabricatie, ape uzate, depozite de substante periculoase (toxice, inflamabile, caustice, etc.), gunoi menajer, etc.
La data inregistrarii firmei la Registrul comertului ati dat declaratii pe propia raspundere (pentru mediu, psi, ssm, sanatate, etc.) ca sunt indeplinite conditiile respective pentru autorizare si ati primit (daca ati cerut) certificat constatator in acest sens. Acolo era o rubrica referitoare la autorizatie de mediu. Ce ati completat ?
Sincer, nu stiu. Nu am un astfel de document la dispozitie sa va pot raspunde. Eu vreau sa stiu ideea de baza. Exemplu: pentru activitatea de comert piese auto sau restaurant cu capacitate sub 100 locuri, eu cred ca nu este nevoie de autorizatia de mediu. Aceasta autorizatie de mediu nu se obtine in functie de anumite coduri caen ? Multumesc.
Pentru informarea superficiala, raspunsul meu anterior ar trebui sa va satisfaca.
Cand veti parcurge toate etapele pentru deschidere firma, va veti confrunta cu toate aspectele.
La un restaurant, indiferent de capacitatea acestuia pe scaune, rezulta deseuri menajere la ghena de gunoi si ape uzate la canalizare, se depoziteaza materii prime perisabile, care se pot deprecia in timp, etc. Este cu siguranta nevoie de autorizatie de mediu.
In cadrul fiecarui cod CAEN se regasesc activitati care pot genera aspecte prezentate de mine anterior si care necesita obtinerea de autorizatii de la institutii ale statului (mediu, psi, ssm, sanatate, securitate veterinara, politie pentru toxice, precursori pentru droguri, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa deschid o vulcanizare ValyMyky ValyMyky Buna ziua! Doresc sa deschid o vulcanizare pe un teren inchiriat ,am deja srl din 2005 ,doar trebuie sa deschid punctul de lucru. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Autorizatii si conditii caen 4520 brendissima brendissima pentru activitatea caen 4520 trebuie obtinute autorizatii speciale (mediu etc)? este vorba despre schimb ulei, in principiu, la masini..... de asemeni, ... (vezi toată discuția)
Autorizare sala kinetoterapie suciudoina suciudoina Eu am o sala de kinetoterapie,cu 3 angajati si are codul CAEN 8690.Ce autorizatii si avize trebuie sa am obligatoriu si daca pot eu sa fac protectia muncii si ... (vezi toată discuția)