avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna dupa concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna dupa concediu medical

Buna Ziua!
Am avut conediu medical pe o perioada de 10 luni pentru tuberculoza, cod de indemnizatie 12 si acum as dori sa imi iau concediul de odihna de pe anul trecut si de pe anul acesta dar nu imi aproba cererea de concediu de odihna, in cazul acesta am dreptul la concediul de odihna si daca da, ce se poate face pentru a mi se aproba cererea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 10 Iulie 2014
Nici nu este nevoie sa va luptati cu ceva care este prevazut in legislatia noastra . Problema este ca multi din angajatori se raporteaza numai la un singur act normativ in aceasta privinta si uita de legea fundamentala a tarii Constitutia sau de alte acte normative care se coroboreaza in speta respectiva.
Dna.Doria cristina,
pe mine m-ar interesa documentul acela in .pdf. Il puteti atasa dvs.pe acest site in sectiunea documente utile, butonul adauga document, sectiune care se afla in partea dreapta a ecranului. Multumesc!
Angajatorul este obligat sa-mi acorde concediul de odihna cand doresc eu sau exista o anumita perioada maxima de timp in care concediul imi poate fi acordat?
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Jino_Marius, utilizator
Concediul de odihna se acorda in baza unei programari individuale sau a unei programari colective efectuate de angajator impreuna cu salariatul sau, dupa caz, cu sindicatul ori reprezentantii salariatilor.

Concediul de odihna trebuie programat cu cel putin 60 de zile inainte de efectuare. In principiu, programarea concediilor se face de catre angajator pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator. Perioadele de executare a concediului de odihna in cursul unui an calendaristic nu pot depasi o durata de 3 luni in cazul in care programarea se face individual, iar in cazul programarilor colective, perioda va fi de minim 3 luni.In interiorul perioadelor de concediu astfel stabilite, salariatul trebuie sa solicite efectuarea concediului de odihna cu cel putin 60 de zile anterior efectuarii acestuia.

Art. 148 C.mun.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
(2) Prin programarile colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de munca.
(3) Prin programare individuala se poate stabili data efectuarii concediului sau, dupa caz, perioada in care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioada care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) In cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) si (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel putin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia.
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediu de odihna anual miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de acordarea concediului de odihna. Un angajat are dreptul la 23 zile de CO anual conform ... (vezi toată discuția)
Programare concedii de odihna tecuveronica tecuveronica Buna ziua! Trebuiesc intocmite programarile de concediu de odihna in aceasta perioada. As dori sa stiu daca in programare se trece doar numarul zilelor sau/si ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dorin90 dorin90 Care este numarul minim de zile lucratoare pe care am dreptul sa-l solicit firmei la care sunt angajat ?:sorry: va multumesc ! (vezi toată discuția)