avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea 263/2010 actualizata in 2014
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea 263/2010 actualizata in 2014

Buna ziua,
Sunt pensionata medical (pensie de boala grad 2 ) si as dori sa stiu daca pensia la limita de varsta isi respecta procentul de 40% - mai mare decat pensia de boala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:54, 10 Iulie 2014
De unde rezulta ca pensia de limita de varsta este cu 40% mai mare decat cea de invaliditate ?

De regula;
Atunci cand s-a beneficiat de stagiu potential,la trecerea la limita de varsta pensia poate:
-Sa creasca
-Sa scada
-Sa ramana aceeasi

Atunci cand la deschiderea drepturilor de pensie de invaliditate este indeplinita conditia de stagiu complet(adica nu s-a beneficiat de stagiu potential)pensia va creste in mod sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala mariavlaicu mariavlaicu am iesit la pensie pe caz de boala in 2009 dupa 24 de ani de munca, pensia pe caz de boala a fost in valoare de 455 ron, in 2011 am fost pensionata definit si ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta dupa pensie de boala dorel13 dorel13 un barbat beneficiaza de pensie de boala la care se adauga si pensie (ajutor, nu stiu sigur cum ii spune) de handicap. Anul acesta implineste varsta de 65 de ... (vezi toată discuția)
La ce pensie are dreptul matusa mea daca are un stagiu de cotizare de 14 ani 2 luni si 6 zile ? kitten53 kitten53 Buna ziua, Ma scuzati ca va deranjez, am o matusa pensionata pe caz de boala (destul de grav, schizofrenie), ea totusi n-a fost intotdeauna asa si a apucat sa ... (vezi toată discuția)