avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... AMENDA PENTRU MONTARE CALORIFERE SI INLOCUIRE TEVI ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

AMENDA PENTRU MONTARE CALORIFERE SI INLOCUIRE TEVI INTR-UN APARTAMENT CU CENTRALA TERMICA

Buna ziua,

Azi de dimineata m-am confruntat cu o situatie neplacuta si as dori dc se poate de la dumneavoastra un raspuns. M-am trezit ca mi-a batut la usa politia specializata in constructii care m-a amendat atat pe mine si pe ceilalati locatari care au montata centrala termina cu 1000 de lei pentru ca nu avem autorizatie de construire pentru calorifere si inlocuire tevi (control care a venit datorita unei vecine binefacatoare). Dupa ce a inspectat apartamentul mi s-a spus ca exista o lege ( n-am retinut numarul-mare prostie) care interzice inlocuire caloriferelor si teviloe fara autorizatie. Sincera sa fiu eu nu stiam nimic legat de acest subiect, stiu doar ca-mi trebuie autorizatie pentru montarea centralei care si exista si ceea ce mai stiu e ca atunci cand schimbi structura unui perete, modifici ceva, construieste ceva in plus itit trebuie autorizatie pentru constructie. Mie imi este foarte neclar de ce am fost amendata pentru ca n-am construit nimic doar am inlocuit ceva in locul care altadata exista ceva vechi..Dc nu aveam centrala si mi se psragea un calorifer si-l schimbam nu era acelasi lucru.

V-as ruga dc cumva cunoasteti vreo lege care sa prevada cele mai sus? daca da m-as interesa nr acesteia, cu alineantul si eventual o descriere a legii..Exista oare vreo lege prin care sa pot contracara acest "abuz''?sau dc as apela la vreun avocat m-ar putea ajuta in legatura cu acest caz intr-un mod favorabil?

Nu mi se pare corect sa platesc acesti bani cand am facut doar o inlocuire de calorifere si tevi, neafectand coloana apartamentelor.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:18, 10 Iulie 2014
Numarul legii si articolul trebuie sa fie specificate in procesul verbal. Cititi cu atentie si spuneti-ne si noua care este aceasta lege ca sunt tare curios ...B-)

probabil nu ati avut o expertiza , un proiect ...un deviz ! cine stie .

cu siguranta va mai incadrati si in legea energiei termice :

Art.47. – Constituie contravenţii urmatoarele fapte:
p) modificarea instalaţiilor de încălzire centrală fără documentaţie tehnică aprobată de operator
Art.48. – Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează după cum urmează:
a) cu amendă de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei pentru faptele prevazute la lit.n), o), p), si r).
b) cu amenda de la 20.000.000 lei la 50.000.000 lei pentru faptele prevăzute la lit. a), b), d), j) şi k);
c) cu amendă de la 100.000.000 lei la 200.000.000 lei pentru faptele prevăzute la lit. c), e), f), g), h), i), l) si m) .

...bineinteles cu modificarile de rigoare .
Stati putinel asa !!!!! Am si eu centrala pusa, am autorizatie de punere in functiune, am aprobare de la RADET de debransare de la sistenul centralizat Am de la administratia blocului aprobare si am schimbat si caloriferele pentru ca mi am tras tevi de la centala pentru a incalzi caloriferele dar tevile blocului au ramas la locul lor. Pai cum sa vina unu sa mi spuna ca nu am procedat corect ??? Ce proiect sa fac pentu 4 caorifere pe care le am montat in locul la celelante ? Lea montat o firma nu eu ! DOAMNA aveti toate aprobarile de punere in functiune a centralei ?
Pentru raspuns concret precizati date relevante
Debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic s-a realizat cu respectarea L nr 325/2006 ?
Iata ce prevede dispozitia mentionata
Protecţia utilizatorului de energie termica

ART. 30
(1) Debransarea totală a instalaţiilor interioare de
încălzire şi/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator
tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin
hotărârea adunării generale; b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor
şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile
înainte de debransare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un
condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii
cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat
şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin
hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui
sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea
de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul
decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea
operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30
de zile înainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu
se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se
efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de
furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării,
după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea
condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de
către solicitant.

Instalarea centralei a fost executata de unitate acreditata ?
Precizati concret autoritatea care a constatat si a consemnat contraventia,in baza careia a aplicat sanctiunea pecuniara,deoarece politia nu detine autoritatea sa se implice in astfel de cazuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)