avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrarea in scopuri de tva a societatilor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrarea in scopuri de tva a societatilor comerciale. (OMFP nr. 2795/2011)

Buna ziua,
am intampinat si eu o problema la ANAF. De curand mi-a fost eliberat certificatul de inregistrare, certificatul constatator si rezolutia de catre ONRC. Am facut stampila, am fost la banca am deschis contul curent, iar ulterior, am plecat la ANAF pentru inregistrarea firmei in scopuri de TVA. Prezentand documentele la doamnele de la finante, ele imi transmit sa ma intorc la ONRC si sa le cer un alt doi-lea certificat constatator din care sa rezulte ca indeplinesc activitati ori la sediu ori inafara sediului, la terti. Am un SRL-D cu domeniu principal de activitate , COMERT CU AMANUNTUL AL JOCURILOR SI JUCARIILOR IN MAGAZINELE SPECIALIZATE. Un domn de la ONRC mi-a spus ca, pt a putea sa inregistrez filma ca platitoare de tva trebuie sa am o activitate. sa fac ceva... si uitandu-se pe actul constitutiv si vazand codul caen ca activitate principala mi-a zis ca nu pot sa fac la sediu, si ca ar fi bine sa imi aleg alta activitate din cele pe care le-am declarat eu in act constitutiv , fiind inactive.
Clasa CAEN 9529 – Repararea articolelor de uz personal si gospodăresc n.c.a.
Clasa CAEN 9329 – Alte activităţi recreative şi distractive n.c.a.
Mi-a spus sa pot alege "Repararea articolelor de uz personal si gospodăresc n.c.a." pentru a fi scutit de controale la sediu (sanepid...etc) . De exemplu: Repar jucariile la domiciliul clientului. In actul constitutiv , dar si in certificatul constatator emis de ONRC scrie ca FIRMA NU DESFASOARA ACTIVITATI LA SEDIU sau IN SPATIU DESTINAT SEDIULUI prevazute in actul constitutiv.
Va rog ajutati-ma sa realizez si eu cererea pt un alt cerificat constatator prin care sa reiasa ca indeplinesc activitati in afara sediului pt a putea fi eliberat acel certificat de ONRC, ca intr-un final sa o pot inscrie platitoare de TVA.
Multumesc frumos :)
Cel mai recent răspuns: bob02008 , utilizator 14:56, 14 Iulie 2014
In cazul dvs. nu trebuie sa intocmiti o cerere si atat. Este necesar si obligatoriu sa autorizati activitatile pe care doriti efectiv sa le prestati in afara sediului social care este fara actvitate, la terti.Trebuie intocmita o decizie a asociatului unic, un act aditional la actul constituiv etc.
Toate la ONRC ?
Fiind vorba despre o mentiune da, trebuie inregistrata la ORC, din pacate trebuia sa o faceti inca de la infiintare pentru ca asa v-ar fi costat mai putin.
da, am aflat ca ar costa vreo 220 ron, si mi-l elibereaza in 5 zile.
Sper doar cu acest act constatator si cu anexa la declaratia de mentiuni prevazuta de omfp nr. 2795/2011 (Anexa nr 2)
cu declaratia pe propria raspundere la notar din care sa rezulte ca desfasor activitati economice in afara sediului, copiile dupa documente, si istoricul emis de ONRC pe ultimii 5 ani. sa o pot inregistra platiroare de TVA
In acea declaratie pe care o inregistrez la ONRC, din care solicit activarea codului CAEN 9529 – Repararea articolelor de uz personal si gospodăresc n.c.a., la terti. Ar trebui sa am un subcontract cu cineva (persoana fizica sau juridica? ) ...sau dau o declaratie pe propria raspundere, pur si simplu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva bob02008 bob02008 Ca sa inscriu o firma nou infiintata , platitoare de tva am inteles ca trebuie ca cei de la ONRC sa imi elibereze un alt certificat constatator din care sa ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru atelier retusuri ina 64 ina 64 Buna ziua , daca vreau sa deschid un atelier de retusuri, modificari imbracaminte ce cod CAEN trebuie , cumva 9529 - repararea articolelor de uz personal si ... (vezi toată discuția)
Constituire i i,cod caen filip simina filip simina sotul meu e maistru electromecanic vrea sa constituie o Intreprindere Individuala,domeniul montaje si reparatii usi metalice si nemetalice,interior si ... (vezi toată discuția)