avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nedeclarare fapta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nedeclarare fapta penala

buna ziua.sunt noua aici si am o intrebare . daca s-a savarsit o fapta penala (furt) in valoare de 200 ron in noiembrie 2013 si desi victima stia identitatea inculpatului si nu a depus plangere pana acum , iulie 2014 mai poate face ceva acum , daca doreste sa depuna plangere?am citit in codul penal ca daca se cunoaste faptuitorul faptei si nu se depune plangerea in termen de 3 luni nu mai se poate face nimic .
Si daca a avut persoana in cauza (faptuitorul cazier) si si-a facut reabilitare,acum avand cazierul curat , se considera prima fapta?judecatorii vad totusi c-a avut cazier? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:24, 14 Iulie 2014
Se poate depune plangere penala pentru furt si acum, furtul nu se sesizeaza la plangere prealabila sa fiti legata de termenul de 3 luni, exceptie ar fi furtul săvârşit între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, care se pedepseste numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
va multumesc mult pentru raspuns . si stiti cumva , daca cazierul s-a reabilitat , e curat acum , se mai considera recidiva sau "o ia de la inceput"?
Pana la urma dvs. ce doriti sa stiti? Vreti sa va recuperati banii si va intrebati daca ii faceti cumva rau persoanei respective?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt, termen depunere plângere specialTime specialTime Cat timp am la dispozitie sa depun plangere penala in cazul unui furt? (vezi toată discuția)
Dosar camera preliminara - pot invoca ceva dupa noul cod? pauldorin87 pauldorin87 in luna august 2012,mama partii vatamate sesizeaza politia pentru patrundere prin efractie in locuinta fiicei sale.organele de cercetare incep urmarirea ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti brucsy brucsy BUna ziua, Sotia mi-a bagat la amanet cca 50 g Au fara acordul meu, inclusiv inelul de logodna. Problema este ca nu am acte pe el. Aurul il primisem de la ... (vezi toată discuția)