avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diploma pentru scutire impozit programatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diploma pentru scutire impozit programatori

Buna ziua,

as dori sa aflu daca diploma de la Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Informatica, specializarea Informatica, Invatamant la Distanta se incadreaza pentru scutirea de impozit pentru programatori.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: abc82 , utilizator 13:49, 14 Iulie 2014
Ati si absolvit facultatea respectiva? In ce an?
Nu am absolvit. Doresc sa o incep din toamna tocmai pentru a ma incadra in viitor la scutirea de impozit.
Una dintre condtiile prevazute de lege este ca , salariatii sa aiba diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, având înscrisă una dintre specializările cuprinse în anexa nr. 2, şi prestează efectiv una dintre activităţile prezentate în anexa nr. 1 la ordinul 539/225/ 1479/2013.

Pe cale de interpretare, intrucat legea nu face nicio distinctie, reiese ca studii absolvite pot fi efectuate la zi, curs fara frecventa sau cu frecventa redusa ori la distanta.
Este foarte corect ce v-a scris Freeelis.

Eu v-am intrebat despre an pentru ca sa verific daca este indeplinita conditia ca universitatea sa fie acreditata (lista cu institutii acreditate se publica anual prin Hotarare de Guvern, in care se reagsesc nominal toate universitatile si specializariel acreditate).
freeelis a scris:

eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată

Este important de verificat pentru ca exista si specializari neacreditate in universitati, sau chiar universitati care nu sunt acreditate, fie deloc, fie sunt numai autorizate = o acrediattea partiala.

In cazul dvs. universitatea + specializare respectiva erau acreditate in anul universitar 2013.
Erau si in 2012, de unde presupun ca isi vor pastra acreditare in acest an. HG-ul cu acreditari se publica in perioada iule septembrie pentrua anul 2014 - 2015.

smeagull a scris:
.... HG-ul cu acreditari se publica in perioada iule septembrie pentrua anul 2014 - 2015.




O completare la acest subiect :

Pe site-ul Ministerului exista deja o HG privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior pentru anul universitar 2014-2015, precum şi aprobarea titlurilor conferite absolvenţilor învăţământului universitar de licenţă înmatriculaţi în anul I în anii universitari 2011-2012, 2012-2013 şi 2013-2014
[ link extern ]

sau

Proiect - Hotărâre de Guvern privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare, a structurii instituţiilor de învăţământ superior, a domeniilor şi programelor de studii universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, a locaţiilor geografice de desfăşurare, a numărului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, formă de învăţământ şi limbă de predare, precum şi a numărului maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2014 - 2015
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Facultate acreditata sau nu? tasa2014 tasa2014 Buna ziua. Am fiica studenta la ASE Bucuresti, facultataea Relatii Economice Internationale - Limbi moderne aplicate. Este speriata si dezamagita: a aflat ca ... (vezi toată discuția)
Ordin 295 din 5 feb 2007 Studentu Studentu are cineva un linc catre aceasta lege " ORDIN nr.295 din 5 februarie 2007 al ministrului educaţiei şi cercetării privind cadrul general de organizare a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! m.am înscris astăzi la facultatea centrul internațional ... IULIANA26. IULIANA26. Bună ziua! M.am înscris astăzi la facultatea Centrul Internațional pentru învățământ Superior \"Tehnoeconomia Europeana\", dar tot astăzi am ... (vezi toată discuția)