avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu neefectutate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu neefectutate

Buna ziua,

Este sau nu dreptul meu ca angajat sa aleg daca vreau sa fiu platit pentru zilele de concediu neefectuate in momentul in care mi se incheie contractul de munca? Sunt angajat de 3 ani cu contract de munca pe perioada nedeterminata si de curand am fost anuntat ca nu mai sunt necesare serviciile mele. Sunt obligat sa imi iau zilele de concediu in perioada de preaviz? Sau am dreptul sa vin pana in ultima zi la serviciu si sa primesc compensatie in bani pentru zilele de concediu ramase?
Va multumesc pentru raspunsuri, daca ati putea sa imi aratati si articolul din lege care prevede oricare dintre raspunsuri, v-as fi recunoscator.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: AlexSlevin , utilizator 14:59, 14 Iulie 2014
VA multumesc. Ca sa ma asigur ca am inteles corect, daca eu depun cerere de CO, angajatorul o poate aproba sau refuza. DAca nu depun cerere de CO, angajatorul nu ma poate trimite acasa in ultimele zile ca sa nu imi plateasca ultimele zile de concediu pe care nu le-am folosit, si are obligatia la finalul perioadei contractuale sa ma compenseze pentru aceste zile. COrect?
Intr-adevar, ati inteles corect.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pe concediul de odihna neefectuat dragos_te28 dragos_te28 cum iti poti recupera banii pe concediul de odihna de anul trecut? (vezi toată discuția)
Demisia sau co libra_y2005 libra_y2005 HRISTOS A INVIAT! DORESC SA STIU DACA IN CAZUL IN CARE ITI DAI DEMISIA, CELE 15 ZILE LUCRATOARE PE CARE TREBUIE SA LE PRESTEZI DUPA DEMISIE POT SA ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)