avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte schimbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte schimbare loc de munca

Buna ziua,
Va rog daca se poate sa imi spuneti ce acte imi pot cere/sau au dreptul sa imi ceara la noul loc de munca, de la fostul loc de munca.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 30 Iulie 2014
In general, se cere copie de pe adeverinta de vechime.

Insa, conform art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
am inteles, am o cunostins careia i s-a cerut un fel de raport, banuiesc ca asta este cu adeverinta de venit ca i-a fost cerut de catre contabilitate. ideea e ca ea a scris ca a fost analist cumparari in cv si asta facea, cumparari de materii prime si materiale si fel si fel de chestii referitoare la furnizori. doar ca la firma la care a lucrat nu avea functia asta , avea functia de asistent manager ca toata gloata chiar daca faci achizitii chiar daca faci contabilitate e asistent manager. si toata lumea se gandeste, deh asistent manager = secretar, dar acolo de unde pleaca ea nu e asa, si na ii este ca poate nu mai vor sa semneze cu ea daca afla, sau daca ii cer anumite documente din care poate sa reiasa functia pe care a avut-o si o intreaga chestie pe tema asta.
Sper ca m-am facut catusi de cat inteleasa
Multumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
usser123, utilizator
Intr-adevar, in CV trebuie sa apara exact postul mentionat in c.i.m., astfel incat sa existe o corespondenta.
Ar trebui sa-i explice noului angajator ca , chiar daca avea functia mentionata in c.i.m. avea si atributii de analist cumparari.
Si inca ceva nu exista mai multi manageri in respectiva firma, e unu si bun si are 7 asistenti manager, eu nu am intalnit niciodata asa ceva, dar cate bordeie atatea obiceie . Ideea e ca daca nu se afla dintr-un alt document poate lasa lucrurile sa treaca de la sine. Inteleg ca nu trebuie sa ma invatati sa ii invat pe altii la lucruri "necurate" daca pot sa spun asa, dar macar acum lucrurile sunt clarificate sau cel putin sper sa fie lamurita.
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
usser123, utilizator
Cateodata suntem nevoiti sa acceptam anumite situatii fara a ne gandi si daca ne este de folos in viitor.
Situatia expusa de dvs nu este unica in practica angajatorilor, insa acestia pot remedia problema prin modificarea , in conditiile legii ,a actelor respective .

Alte discuții în legătură

Fise de post laraandy laraandy Buna ziu. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva fise de post???? Multumesc foarte mult.:"> consultant in management - analist financiar - ... (vezi toată discuția)
Modificare ilegală contract de muncă dani_cek dani_cek Bună ziua. Sunt angajat la o multinationala din Brasov pe o perioada nedeterminata, contractul este semnat in februarie 2017 pentru un post de asistent ... (vezi toată discuția)
Asistent director Buna ziua,

Imi poate raspunde cineva la urmatoarea intrebare: exista in Clasificarea ocupatiilor din Romania functia de Asistent director?

Va multumesc (vezi toată discuția)