avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt obligat sa imi las nr. de telefon la serviciu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt obligat sa imi las nr. de telefon la serviciu?

Buna ziua,
Am o intrebare simpla. Lucrez la o institutie de stat, cu program fix, 8 ore pe zi.
Recent mi-am schimbat numarul de telefon pentru ca nu mai doresc sa fiu sunat si in afara orelor de program pentru probleme de serviciu.
Iar acum sunt amenintat de sefa ca voi fi sanctionat daca nu imi las numarul de telefon la secretariat.
Telefonul este al meu personal.

Intrebarea este simpla, am obligatia sa las numarul personal de telefon la serviciu?
Cel mai recent răspuns: AurelianO , utilizator 22:53, 15 Iulie 2014
serviciul presupune interventia in situatii de urgenta?
romibaro a scris:

serviciul presupune interventia in situatii de urgenta?

Situatii de urgenta... asta depinde ce se intelege prin urgenta.
Sunt responsabil de buna functionare a unei retele, de exemplu. Dar, pentru ca nimeni nu ar trebui teoretic sa lucreze in afara orelor de program, eu cred ca nu se poate considera ca ar putea aparea "situatii de urgenta". Nu este vorba de o institutie care presteaza servicii de genul acesta.

In orice caz, asta nu e specificat in contractul meu de munca.
Iar daca, sa zicem, ar fi asa, sa trebuiasca sa fiu disponibil 24/24 7/7, asta nu ar trebui platit suplimentar?
Nu am fost niciodata platit in plus pentru ce am facut in afara orelor de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de munca ContSters61389 ContSters61389 Codul Muncii defineste in Art. 111. - Timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga? ContSters66930 ContSters66930 ma poate obliga angajatorul sa iau telefon de serviciu? (vezi toată discuția)
Consemnare la domiciliu panzarumitica panzarumitica conducerea unei societati a hotarat ca parte din personal prin rotatie sa fie consemnat la domiciliu, pentru a avea la cine apela in situatii neprevazute cand ... (vezi toată discuția)