avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Baut, fara permis de conducere, tractor neinmatriculat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Baut, fara permis de conducere, tractor neinmatriculat avand atasata o caruta. Consecinte?

ce pedeapsa risca daca a fost prins de politia rutiera fara permis baut,cu tractorul neinmatriculat,avand atasata la el o caruta normal care nu poate fi inmatriculata (ca nu e remorca), avand in vedere ca e la prima abatere si nu are cazier nu a mai avut probleme cu legea niciodata,din ce am auzit ii da doi ani cu suspendare ca e la prima abatere ,mai trebuie oare avocat
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 00:23, 17 Iulie 2014
si ce e mai grav domnule avocat sa omori oameni pe strada si sa scapi basma curata sau sa te prinda baut
Cand savarsesti 3 infractiuni intentionate in concurs( vedeti postarea mea initiala), sunt sanse sporite la o pedeapsa cu executare, dar in functie de situatia de fapt, în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, este posibila si o alta forma de individualizare a pedepsei.
@Patrascu Imi cer scuze pt explicatii dar ele nu sunt pt cei care au studii juridice, am raspuns pt ca pe acest topic vad ca este necesar.
Da, este vorba despre vinovatia cu intentie sau praeterintentie. In limbajul prescurtat ii spuneam vinovatie in loc de vinovatie directa sau vinovatie cu intentie, evident la culpa, faptuitorul ignora rezultatul periculos al faptelor sale considerand nejustificat ca desi actioneaza ilegal, de exemplu depaseste cu intentie viteza legala, intentia lui nu este sa produca un accident sau sa ucida pe cineva., de aceea pedepsele difera.
In cazul in speta cred ca povestea e mai complicata, politistii nu s-au luat de un tractorist care tracta o caruta cu fan... acolo s-a mai intamplat ceva. Juristprudenta nu este izvor de drept dar cunosc un caz concret in care s-a dat cu executare pt o ucidere din culpa, coroborata cu ebrietate la volan si fara permis de conducere.
Am vazut si la TV o fata in inchisoare pt ca a condus o motocicleta fara permis pt cat A.
Cum spunea un ”maestru” maretia dreptului consta in faptul ca este o stiinta interpretabila. Pedepsele sunt individualizate in functie de probatoriu si mai ales de maiestria avocatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)
Suspendare + nr rosi expirate robertgeorge robertgeorge Buna ziua, am fost prins astazi dimineata de catre politia romana, cu permisu suspendat dupa data de 17 \"a expirat dovada de 4 zile\" si m-a prins cu o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal daner daner Pe data de 26.01.2015 la vama am mutat o autoutilitara 150 m posedand permis doar pt categ. B si m-am prezentat cu documentele pentru verificare ia urmand sa ... (vezi toată discuția)