avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarea bonurilor fiscale emise
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarea bonurilor fiscale emise

Buna ziua,
cine imi poate spune cum este corect. Emit bonuri fiscale pe care le dau clientilor, iar la registrul meu de casa raman copiile bonurilor care au numerele imediat urmatoare celor originale date clientilor. Eu care le trec in registrul meu de casa, numarul bonului original dat clientului sau numarul bonului copie care il am eu la registrul de casa?
Exemplu: bon nr 1 dat clientului, copia bonului 1 are nr 2 si ramane la registrul meu de casa. Eu care il inregistrez, cu numarul 1 sau cu numarul 2? #-o
Cel mai recent răspuns: krrista , utilizator 15:54, 16 Iulie 2014
Buna ziua!
In general, in contabilitate (in registrul de casa) se inregistreaza raportul fiscal zilnic (de inchidere zilnica).
Sincer nu am mai intalnit situatie ca a dvs., dar cred ca ar trebui sa treceti numarul bonului dat clientului si nu copia. Parerea mea.
Asa am procedat si eu, treceam nr bonului dat clientului, mi s-a parut logic ca nr care il am eu in evidenta sa corespunda cu cel inmanat clientului. Eu lucrez intr-o filiala, avem 2-3 bonuri pe zi, adica contravaloarea a 2-3 contracte. Si acum vine o fatuca de la sediul firmei care imi spune ca nu este corect cum am facut in ultimii 6 ani si ca asa se lucreaza in contabilitate...nu am gasit pe nicaieri informatii legate de lucrul asta, de aceea ma pus intrebarea.
Oricum, va multumesc frumos pentru raspun s!

Potrivit Hotărârea nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

(3) Registrul special şi raportul Z reprezintă documentele pe baza cărora se înregistrează veniturile din activitatea de comerţ cu amănuntul şi prestări de servicii direct către populaţie în evidenţa contabilă a utilizatorului, cu excepţiile prevăzute de lege.

Multumesc, asta cautam, o baza legala, dar cum mi se cere sa inregistrez copiile bonurilor....nu pot decat sa ma conformez...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal mai mic sau mai mare ana & maria ana & maria 1.se intimpla ca de citeva ori ca inchiderea de zi sa nu fie la fel cu monetarul, din cauza unor pene de curent sau daca se prinde rola de hirtie nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila raport z adrianasef adrianasef buna ziua va rog sa imi spuneti cum se inregistreaza raportul z la iesiri. se inregistreaza fiecare bon de pe raport sau se inregistreaza o singura data si se ... (vezi toată discuția)