avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Certificate de rezidenta fiscala pentru colaboratori
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Certificate de rezidenta fiscala pentru colaboratori

Buna ziua,

Sunt administrator al unei societati de consultanta in relatii publice si comunicare. Prin specificul activitatii avem nevoie de servicii profesionale (traduceri, scrieri tehnice, DTP, design graphic, etc) pe care le contractam de la furnizori din romania si din strainatate.

Prestatorii de servicii straini sunt persoane fizice autorizate (self-employed in tara lor) sau companii. Nimeni nu este deacord sa retinem la sursa 16% din venituri si din cate inteleg singurul mod in care se poate evita aceasta retinere la sursa este ca prestatorul sa furnizeze un certificat de rezidenta fiscala.

Pentru self-employed, am chinuit oamenii, i-am trimis pe la administratii, ne-au dat in cele din urma. La anul o sa-i chinuim din nou, pentru companii insa aceste certificate sunt aproape imposibil de obtinut.

Cumparam servicii de hosting de la google sau servicii de resurse umane de la linkedin (postam anuntul de job) sau traduceri de la companii mari, design de la firme care functioneaza exclusiv pe internet - cum ar fi visual.ly de exemplu. Nu reusim de loc sa obtinem certificate. Cel mai mult obtinem un printscreen din site-urile lor (ca mfinante la noi) unde se poate verifica inregistrarea ca persoana juridica.

Intr-o lume in care barierele geografice inseamna din ce in ce mai putin si oamenii au zilnic relatii comerciale internationale, stie cineva de vreo metoda prin care sa nu retin la sursa impozitul pe serviciile prestate si sa justific in altfel decat cu certificat ca partenerul de afaceri plateste impozit in tara lui?

Orice ce idee mi-ar fi de ajutor. #-o
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:48, 30 Iulie 2014
Nu exista "imposibil de obtinut". In anumite tari se obtine pe mail.... Daca este imposibil atunci este clar ca firmele respective nu platesc nimic in tara lor si trebuie retinut impozitul in cotele respective( 16-50 %). Din cauza lor au aparut aceste legi cu certificatul de rezidenta fiscala....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Retinere la sursa melchior melchior ce fel de servicii europene poate primi o persoana juridica romana care sa nu fie impozitate cu retinere la sursa? (vezi toată discuția)
Loc de munca in strainatate Bencipici Bencipici Buna seara Intermediez locuri de munca in strainatate,colaborez cu peste zece firme din germán is sí olanda.Nu ám forma,nu platesc impozit,fac ca persoana ... (vezi toată discuția)