avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inselat de dealer auto + societate leasing ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inselat de dealer auto + societate leasing ?

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati in situatia de fata cu un sfat / informatii.

Avand in vedere un litigiu aparut anterior, vanzatorul a incheiat un contract de tranzactie cu clientul, urmarind sa stinga amiabil litigiul existent.

Astfel un discount comercial ("avantaj client" dupa cum il numeste chiar vanzatorul in oferta sa) oferit in cazul achizitionarii prin sistem leasing financiar al unui autoturism avand 4.000 km (conform codului fiscal este comercializat ca nou pana in 6.000 km, sau pana in 6 luni de la punere in functiune, fara a fi cumulate conditiile) nu este cuantificat in asigurarea Casco a autoturismului. Practic o masina de peste 50.000 de Eur este asigurata la 28.000 Eur luand in considerare valoarea declarata de finantator in cadrul contractului de leasing, nicidecum valoarea reala / de inlocuire a obiectului de leasing cu unul identic (conform conditiilor asiguratorului, dar si a conditiilor din contractul de leasing financiar).

Practic, vanzatorul (dealer autorizat) si finantatorul au declarat cel mai probabil autoturismul ca folosit (second hand) la incheierea politei de asigurare, nicidecum declarat ca nou, conform legislatiei in vigoare.

Ce avantaje ar avea si cum ar inscrie vanzatorul respectiv finantatorul in contabilitatea lor aceasta diferenta (discount-ul comercial) ?
Exista posibilitatea de inscriere sub notiunea de rabat, remiza, etc. avand astfel si scutire de TVA ?

Ma intereseaza ce avantaje ar fi avut si cum ar fi inregistrat discountul oferit clientului in contabilitatea lor, avand in vedere ca practic au comercializat un autoturism de nou, oferindu-mi un discount comercial de peste 20.000 eur ca avantaj client, urmarind exclusiv sa stinga un litigiu existent anterior intre mine si vanzator. Insa in cazul unei daune totale, as fi fost despagubit la suma asigurata conform politei de asigurare minus coeficientul de uzura, nicidecum la valoarea de nou minus coeficientul de uzura.

Mai mult decat atat, dupa vreo 2 ani de folosinta, fara istoric de daune din partea utilizatorului, autoturismul a fost descoperit chiar in service-ul vanzatorului ca suferind o dauna si o schimbare a cel putin unei componente (bara fata) in trecut, inaintea comercializarii catre mine. Acest fapt a fost ascuns chiar si la momentul incheierii contractului de leasing, existand practic un viciu de consimtamant - dol (si acest fapt in contextul in care se intelegea stingerea unui litigiu anterior).

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters326289 , utilizator 20:38, 16 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat legal/contabil ContSters326289 ContSters326289 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in situatia de fata cu un sfat / informatii. Un discount comercial (\\"avantaj client\\" dupa cum il numeste chiar ... (vezi toată discuția)
Calcul daună rca: asigurătorul mi-a spus că nu mai există coeficient de uzură a mașinii, s-au modificat normele de aplicare a legii? AndreeeaV AndreeeaV Buna ziua Știe cineva daca normele de aplicare a legii referitoare la Rca sunt modificate ,sau nu mai sunt valabile? Mi se spune că nu mai există ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)