avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CREDIT IPOTECAR persoana juridica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CREDIT IPOTECAR persoana juridica

Un SRL cu doi asociati incheie un contract de credit cu ipoteca. un an mai tarziu, unul din cei doi asociati iese din societate, cesionand celuilalt partile sociale. societatea nu a mai platit creditul de ipoteca. ce se intampla, cum isi recupereaza banca creditul? fostul asociat poate fi urmarit pentru credit? asociatii semneaza ca si giranti?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gavril , Consultant credite si finantari 12:47, 17 Iulie 2014
La momentul contractarii creditului, inafara de contractul de credit si contractul de ipoteca, asociatul care a iesit din firma ce alte contracte de garantie a mai semnat, aferente creditului? A semnat contract de fideiusiune? Bilet la ordin avalizat?
Nu a mai semnat nimic, doar contractul de credit si de ipoteca
In acest caz, banca va urmari bunul ipotecat si conturile firmei. Asociatul care a cesionat partile sociale nu are nici un fel de obligatie personala fata de banca. (creditul si bunul ipotecat apartin firmei).
Documentele de cesionare si incheierea de la Reg.Com. au fost aduse la cunostinta bancii? Era stipulat in contractul de credit ca trebuia solicitat acordul bancii pentru modificarile aduse in structura actionariatului?
Sfatul meu este sa va asigurati ca nu exista BO avalizat la dosarul de credit. Marea majoritate a bancilor solicitau o astfel de garantie la orice tip de credite acordate persoanelor juridice.
Au fost aduse la cunostinta bancii modificarile privind actionarii. Nu avem cunostinta de existenta unui BO, Ideea e ca banca a transmis notificari catre ambii asociati de plata a 2 rate restante, scriind "avand in vedere calitatea de garant/codebitor in cadrul contractului.... va informam ca garantii/codebitorii se obliga in solidar cu clientul/debitorul la indeplinirea integrala a tuturor obligatiilor asumate", de asta am ridicat problema aici. nu inteleg, daca au ipoteca pentru un bun, la ce le mai trebuie sa execute si asociatii?? Mi se pare sincer un abuz sa consideri anticipat ca vanzarea bunului ipotecat nu va acoperi creditul si de aia notifici actionari si fosti actionari sa plateasca.
voi solicita copii dupa contract, acte aditionale, etc de la banca.
Cand obtin mai multe informatii, revin cu detalii!
Va multumesc pentru raspuns !
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
ank_i, utilizator
Odata ce au fost notificati ambii asociati, exista posibilitatea sa fie garantii personale suplimentare. Este foarte bine sa intrati in posesia contractelor de credit si de garantie aferente. Astfel, puteti actiona in functie de clauzele si tipul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)
Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)