avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventii la Legea circulatiei pe drumurile publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventii la Legea circulatiei pe drumurile publice

Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare:
Am pierdut în 2011 rovigneta maşinii şi mi s-au făcut mai multe procese verbale contravenţionale la diverse perioade pentru care am făcut contestaţii la tribunale şi am încercat să dovedesc că am plătit-o.
Există o prevedere legală că pentru aceeaşi abatere se plăteşte doar o singură dată, chiar dacă s-au făcut mai multe constatări de organele de poliţie şi s-au emis procese verbale contravenţionale in perioada de valabilitate a rovignetei? După câte îmi amintesc, acest subiect a fost reglementat ca urmare a numeroaselor sesizări printr-o OG. care modifica Legea circulaţiei pe drumurile publice.
Care este această prevedere?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:41, 3 Decembrie 2014
OG nr. 15/2002, actul normativ care reglementeaza rovinieta, a fost modificata prin Legea nr. 144/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 509 din 24 iulie 2012.
Legea, prevede ca fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie continua si se sanctioneaza doar cu amenda.
Actul normativ elimina din OG nr. 15/2002 prevederile care stabileau ca, pe langa amenda, cei care circula fara rovinieta trebuie sa achite si un tarif de despagubire.
In temeiul dispozitiei mentionate,soferii pot fi amendati doar o singura data intr-o luna daca circula fara rovinieta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta raoul_stef raoul_stef Buna ziua. Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta : am primit de la executor judecatoresc o decizie de executare silita pentru un debit de 28 euro la ... (vezi toată discuția)
Rovinieta expirata bvlad bvlad Buna ziua. Am descoperit astazi 14 iunie ca mi-a expirat rovinieta in 8 aprilie. De atunci au trecut 2 luni si 6 zile timp in care am circulat prin fata unei ... (vezi toată discuția)
Amenzi pentru lipsa rovinietei livia1603 livia1603 Buna ziua, Daca circuli, neavand intentie, fara rovinieta 2 luni ce amenda este posibil sa platesti? Se poate contesta vreo amenda..sau de cate ori am ... (vezi toată discuția)