avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bonuri trecute in D394
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bonuri trecute in D394

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in D394 la livrari se trec bonurile fiscale emise clientilor.Va multumesc. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:47, 17 Iulie 2014
Bonuri fiscale nu se trec in declaratia 394. Se trece insa factura daca o emiteti odata cu bonul fiscal.
sfarghiuelena a scris:

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in D394 la livrari se trec bonurile fiscale emise clientilor.Va multumesc. O zi buna!


Potrivit Ordin nr. 3596/2011 privind declararea livrărilor/prestărilor şi achiziţiilor efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului declaraţiei informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA


1. Declaraţia se completează şi se depune de către:
a) persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul fiscal, şi care sunt obligate la plata taxei conform art. 150 alin. (1) şi (7) din Codul fiscal, pentru operaţiuni impozabile în România conform art. 126 alin. (1) şi taxabile cu cota prevăzută de lege. Declaraţia se depune pentru orice operaţiune taxabilă pentru care, conform titlului VI din Codul fiscal, este emisă o factură, inclusiv pentru avansuri, precum şi pentru operaţiunile la care se aplică sistemul TVA la încasare.
Declaraţia trebuie să conţină toate facturile care au fost emise în perioada de raportare, inclusiv cele care au înscrisă menţiunea "taxare inversă" sau "TVA la încasare".
În declaraţie nu se înscriu facturile emise prin autofacturare şi bonurile fiscale care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate conform prevederilor art. 155 alin. (11), (12) şi (20) din Codul fiscal. Prevederea referitoare la bonurile fiscale se va aplica numai până la data de 31 decembrie 2014;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 breja breja Bonurile fiscale mai mici de 100euro care au cod fiscal se mai trec in decl 394. In Ord 4019/2014 nu se specifica nimic de bonuri fiscale.Mai am o nelamurire ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 RobertR RobertR In declaratia 394 se declara toate facturile cu mentiunea TVA la incasare [b]inclusiv [/b]cele emise de catre mine pentru clientii neinregistrati in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare -d 394 NIKOSBI NIKOSBI sunt o soc cu tva la incasare, in D394 c e trec: toate facturile emise si achizitionate, indiferent daca deduc sau colectez tva la ele? (vezi toată discuția)