vreau sa stiu, conform carei legi si articol nu se poate modifica "renuntarea" la o mostenire, in cazul in care ,atunci cand s-a facut succesiunea si ai renuntat, altele erau conditiile. Mai exact : tatal meu a decedat, iar mostenitorii erau :eu, fratele meu si mama mea. Eu am facut "renuntare" la mostenire, crezand ca o fac in favoarea mamei, in ideea ca daca dansa va dori sa vanda ceva sa-i fie mai usor, eu nelocuind in Romania. Fratele meu in aceea perioada era grav bolnav de o boala incurabila, iar la cateva zile a si decedat....ramand in urma lui o sotie si un copil minor...
Acum fosta cumnata (ca tutore al minorului)in urma succesiunii dupa sotul ei, are drept la un sfert din apartamentul parintilor mei ramas dupa moartea tatalui, Eu doresc in aceasta situatie sa revin si sa "accept" succesiunea, pt ca mama mea sa detina mai multe procente din apartament si din celelalta componente ale mostenirii , ea avand acum doar 1/4 din resul mostenirii. Va rog sa ma indrumati si sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa indrept aceasta nedreptate, asa cum asupra unui testament se poate reveni, la fel e si cu o "renuntare", de ce nu s-ar putea reveni si in acest caz...????? astept un raspuns, va rog frumos si multumesc anticipat