avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Angajare sofer microbuz scolar
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Angajare sofer microbuz scolar

Buna ziua!
Prezint urmatoarea situatie: la o scoala gimnnaziala exista microbuz scolar dar din nefericire nu se fac angajari. Intrebarea mea este daca o firma privata poate face transferul unui sofer de microbuz de la firma respectiva la scoala gimnaziala pe o perioada determinata de 1 an de zile?
Poate intre timp se vor debloca posturile si atunci se va putea face angajarea soferului normal.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: capitaneanu_mioara , utilizator 20:05, 17 Iulie 2014
gigipopa a scris:

Eu am mentionat in mesajul anterior o posibilitate, nefiind vorba de un transfer.

Multumesc penru ambele raspunsuri, in final ma bucur ca pot rezolva problema.
Numai bine!
Este o posibilitate absurda , intrucat nicio institutie bugetara nu va semna prin notar asa ceva, mai aless ca nu are nicio baza legala pentru a se dispune asa ceva

Institutia detasarii este cea mai uzitata modalitate de solutionare a unor astfel de probleme
freeelis a scris, citez: "Este o posibilitate absurda , intrucat nicio institutie bugetara nu va semna prin notar asa ceva,..."
De unde stiti ca nu este posibil ? Ati incercat si nu s-a putut ?
Daca o firma (proprietatea unui parinte de elev) doreste sa ajute scoala (statul neoferind in prezent o posibilitate - nu exista post bugetat, microbuzul rugineste degeaba in curtea scolii, iar copii fac Km zilnic, poate pe jos, pentru a merge la scoala), ce motiv adevarat puteti invoca, de sunteti categoric in raspunsul dvs. Credeti ca vreun guvern ar putea da o lege prin care sa creeze o astfel de posibilitate legala (dupa parerea dvs.) ? Daca da, puteti demara o initiativa cetateneasca in acest domeniu. Voi fi primul care sa semneze alaturi de dvs., desi nu cred in acest gen de "initiative".
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate coleg,

1. Nu am facut nicio referire la persoana dvs, ci doar la ceea ce ati postat. Raspunsurile mele nu au fost atacuri la persoana dvs., ele au fost strict pe problema expusa de utilizator si de actualitate si nu asa cum ti procedat dvs in mesajul anterior. (editat).

2. Este vorba despre sectorul bugetar , unde cunosc destul de bine prevederile legate de incheierea unor anumite acte.
Poate ii spuneti utilizatorului cum se va proceda incheierea unui astfel de act , atata timp cat scoala nu este ordonator principal de credite .

Incheierea unui contract de prestari servicii , in sectorul bugetar, se poate face prin procedura de achizitie publice , in conditiile prevazute de lege, si nu la notar.

3. Exista posibilitatea detasarii , uitati-va in Codul Muncii si veti vedea ca este posibil. De asemenea, acest Forum a oferit mai multe raspunsuri in acest sens pe teme similare.

4. Argumente se pot gasi destule ,pe langa cele enumerate mai sus .
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Este o posibilitate absurda , intrucat nicio institutie bugetara nu va semna prin notar asa ceva, mai aless ca nu are nicio baza legala pentru a se dispune asa ceva

Institutia detasarii este cea mai uzitata modalitate de solutionare a unor astfel de probleme

Sigur am sa aleg varianta detasarii, deoarece este legala, conform art.46, Codul muncii ,dupa cum de altfel ati mentionat.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de ... Simona radu Simona radu Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de la o structură la o altă structură? (vezi toată discuția)
Contract de munca editaama editaama se poate incadra o persoana prin detasare dintr-o societate comerciala (privat) intr-o institutie publica ( primarie de exemplu) sau transfer ..... se ... (vezi toată discuția)
Transfer contract munca de la o societate pe actiuni la o institutie publica/sau sector bugetar anttonnio anttonnio buna ziua , spuneti-mi va rog daca exista posibilitatea transferului de la o societate pe actiuni ( la care lucrez in acest moment ) la o institutie ... (vezi toată discuția)