avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transport echipamente de munca proprii cu tractor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transport echipamente de munca proprii cu tractor agricol+trailer -autorizare

Daca societatea detine un tractor agricol+trailer, care este inscris in circulatie , pentru efectuarea transportului de utilaje proprii intre 2 judete pe teritoriul Romaniei, de ce documente avem nevoie ?
Este necesara licenta de transport?Sau daca nu ce documente trebuie sa detinem pentru efectuarea transportului rutier de marfuri in cont propriu(transportul echipamentelor de munca dintr-o locatie in alta) ?
Cel mai recent răspuns: gabibotea , utilizator 08:15, 22 Iulie 2014
Va multumesc pentru raspunsuri, nu am vrut sa va jignesc sub nici o forma . Daca ati spus ca nu am voie sa fac astfel de transport care este legea care nu imi da voie sa fac acest lucru, avand in vedere ca tractorul de ultima generatie (Massey Ferguson) cat si trailerul sunt inscrise in circulatie ( au numere )Tractorul nu are Tahograf si evident nu aveam cum sa facem verificarea la 2 ani a tahografului.La firma avem si un autocamion care este dotat cu tahograf digital. Evident ca la acesta am facut descarcarile cardurilor de sofer si a tahografului la perioadele specificate in legislatie(maxim 28 zile si respectiv max 90 zile ) iar tahograful a fost verificat la 2 ani. Eu tot nu sunt lamurit de ce ma intrebati daca am facut verificare tahografului tractorului, ca eu nu am vazut nici un tractor dotat cu tahograf. Trebuie si pentru acesta si trailer sa obtinem copie conforma si sa-l dotam cu tahograf
viteza maxima constructiva a tractorului este 40 km/ora
va multumesc si eu pentru aprecierile care mi le-ati acordat.

dat fiind faptul ca este utuliajul este contruit pentru a face alte activitati , nu-l puteti incadra in segmentul transport . in primul rand nu se poate monta tahograf are justifica programul de conducere , va trebuie asigurare , soferul trebuie sa fie autorizat...etc...etc...sunt multe aspecte legate de segmentul transport.

am tot cautat ceva legat de asta , si am gasit un articol care subliniaza problema , sa-i zic a noastra :D

[ link extern ]


deocamdata este un proiect de lege .
tractorul la care fac referire si trailerul este imatriculat ( are numar la fel ca oricare autovehicul) are Certificat de imatriculare , are asigurarea platita la zi , are rovigneta , are sofer cu atestat de transport marfa . Am vazut in ordonata 27 actualizata la zi ca tractoarele care au viteza max 40 km/h nu se supun autorizarii , este undeva pe la ARt 6. Eu inteleg ca atata timp cat este incadrat la categoria tractor rutier , poate circula pe drumurile publice ( dealtfel si in Codul rutier actualizat 2014 se mentioneza faptul ca tractoarele rutiere pot circula pe drumurile publice.
Deplasarea tractorului rutier cu trailer atasat nu constituie activitate de transport in sensul Regulamentului CE nr. 1071/2009, prevedere pe care o regăsim și în Ordonanța nr. 27/2011 (Legea transporturilor):

ART. 11
În conformitate cu prevederile art. 1 alin.(5)lit. a)din Regulamentul(CE)nr. 1.071/2009 , prevederile privind accesul la ocupaţia de operator de transport nu se aplicã întreprinderilor angajate exclusiv în urmãtoarele tipuri de transport rutier naţional:
...
j)transporturi efectuate cu vehicule rutiere a cãror vitezã maximã autorizatã nu depãşeşte 40 km/h;
...
l)transporturi efectuate cu tractoare agricole sau forestiere;

Alte discuții în legătură

Inmatriculare tractor rutier angelmic angelmic Cu respect ii salut pe toti cei care vor reusi sa ma lamureasca intr-o problema destul de complicata, zic eu! Voi cauta sa fiu cat mai scurt! Pe ... (vezi toată discuția)
Transport marfa cu 3,5t+remorca 3,5t lucasebastian lucasebastian Buna ziua Am o firma de transpot si fac transport internantional cu o autoutiltara de 3,5 t si as dori sa ii atasez si o remorca de 3,5 t masa maxima ... (vezi toată discuția)
Contraventie catalin1702 catalin1702 Depasirea gabaritului autovehicolului se poate penaliza si cu puncte sau doar cu amenda?deoarece caram niste tevi care erau cu 1 m mai lungi decat platforma ... (vezi toată discuția)