avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transport echipamente de munca proprii cu tractor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transport echipamente de munca proprii cu tractor agricol+trailer -autorizare

Daca societatea detine un tractor agricol+trailer, care este inscris in circulatie , pentru efectuarea transportului de utilaje proprii intre 2 judete pe teritoriul Romaniei, de ce documente avem nevoie ?
Este necesara licenta de transport?Sau daca nu ce documente trebuie sa detinem pentru efectuarea transportului rutier de marfuri in cont propriu(transportul echipamentelor de munca dintr-o locatie in alta) ?
Cel mai recent răspuns: gabibotea , utilizator 08:15, 22 Iulie 2014
Deci in concluzie nu se cere autorizare , cu alte cuvinte pot circula pe drumurile publice atata vreme cat sunt inmatriculate .
silviu_n a scris:

Deplasarea tractorului rutier cu trailer atasat nu constituie activitate de transport in sensul Regulamentului CE nr. 1071/2009, prevedere pe care o regăsim și în Ordonanța nr. 27/2011 (Legea transporturilor):

ART. 11
În conformitate cu prevederile art. 1 alin.(5)lit. a)din Regulamentul(CE)nr. 1.071/2009 , prevederile privind accesul la ocupaţia de operator de transport nu se aplicã întreprinderilor angajate exclusiv în urmãtoarele tipuri de transport rutier naţional:
...
j)transporturi efectuate cu vehicule rutiere a cãror vitezã maximã autorizatã nu depãşeşte 40 km/h;
...
l)transporturi efectuate cu tractoare agricole sau forestiere;





verificati mai cu atentie , pe ce fel de drumuri publice este voie sa se circule in conditiile unui utilaj agricol . este valabila legea ,doar in localitatea unde este inscris utilajul , nu si dintr-un judeti in altul , eventula se poate cere o abobare de drept de circulatie pe D.N. dar trebuie girofar .
cel mai indicat este cu escorta.
am intrebat la ARR si este cea mai simpla varianta .
Cititi mai cu atentie, este vorba despre un tractor rutier, inmatriculat pentru circulatia pe drumurile publice. Nu confundati cu tractorul agricol care, conform OUG 195:
30. tractor – vehiculul cu motor, pe roţi sau pe şenile, conceput special pentru a trage sau a împinge anumite utilaje sau remorci folosite în exploatările agricole ori forestiere sau pentru alte lucrări, care se deplasează numai ocazional pe drumul public;
31. tractor rutier – tractorul pe roţi, cu cel puţin două axe, utilizat pentru executarea de lucrări, precum şi pentru tractarea unor remorci folosite pentru transportul de persoane sau bunuri şi care se deplasează, de regulă, pe drumul public;


Domnule gabibotea, nu va trebuie sofer cu atestat ci doar cu permis de categorie corespunzatoare. Nu vi se aplica nicio prevedere din legea transporturilor - timpi de conducere si repaus, atestat de conducator, avize psihologic si medical pentru siguranta circulatiei, etc.
Multumesc pentru raspuns domnule ,,silviu_n" . M-am interesat si eu la ARR si ISCTR si mi-au confirmat si ei ca se poate circula cu tractorul rutier cau trailer atata vreme cat este inmatriculat, sunt platite rovigneta , asigurare etc. In ceea ce priveste soferul , cu privire la anlizele medicale nu am intrebat dar cred ca este nevoie efectuarea anuala a controlului medical si testului psihologic conf prevederilor Codului Rutier(prevede ca persoanele detinatoare de permis trebuie sa fie apte d p dv medical) Deci dupa parerea mea cred ca este necesara efectuarea controlului medical pentru sigura
...pentru siguranta circulatiei sau cel conform Hg 355 privind suparavegherea sanatatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare tractor rutier angelmic angelmic Cu respect ii salut pe toti cei care vor reusi sa ma lamureasca intr-o problema destul de complicata, zic eu! Voi cauta sa fiu cat mai scurt! Pe ... (vezi toată discuția)
Transport marfa cu 3,5t+remorca 3,5t lucasebastian lucasebastian Buna ziua Am o firma de transpot si fac transport internantional cu o autoutiltara de 3,5 t si as dori sa ii atasez si o remorca de 3,5 t masa maxima ... (vezi toată discuția)
Contraventie catalin1702 catalin1702 Depasirea gabaritului autovehicolului se poate penaliza si cu puncte sau doar cu amenda?deoarece caram niste tevi care erau cu 1 m mai lungi decat platforma ... (vezi toată discuția)