avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evaluare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evaluare apartament

Buna seara!!
As avea nevoie de o informatie:cum se desfasoara o evaluare a unui apartament?
Ce trebuie sa explice evaluatorul vanzatorului si cumparatorului, care sunt criteriile de evaluare?Este vorba de un apartament cu 2 camere, la etajul 4 in Targu Mures, zona Tudor, cu suprafata utila de 52 mp, apartamentul este in stare foarte buna(centrala, termopane, izolatie, exterior, interior, aer conditionat,gresie, faianta, parchet, usi interioare schimbate, usa exterior metalica)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:50, 18 Iulie 2014
Evaluatorul nu explica nimic vanzatorului sau cumparatorului.

Intocmeste un raport de evaluare in care stabileste valoarea de piata estimata a apartamentului.

In raport se descrie apartamentul (suprafata, instalatii, dotari, finisaje, etc.) iar criteriile pot fi: pretul unor apartamente similare din zona, apropierea de mijloace de transport, magazine, unitati de invatamant, analiza pietei imobliare. Sunt multe criterii, exista standarde de evaluare, este de stul de complicat.

Puteti gasi informatii aici

[ link extern ]

si aici

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
cyan, moderator
Evaluatorul nu discuta cu vanzatorul si cumparatorul
In baza unui normativ special ANEVAR,a normelor si metodologiei in domeniu ,functie de pretul pietei a starii bunului imobil,executa un raport de evaluare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii evaluare imobiliara la partaj kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua. Sunt in proces de partaj cu fostul sot. Care ar fi valoarea informativa, sau cel putin criteriul de evaluare al unui apartament connfort I cu 2 ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale barbone_2006 barbone_2006 buna ziua. urmeaza sa vand un apartament in Constanta, la parter. ca si imbunatatiri are doar geamuri termopan si usa metalica,in rest are multe lipsuri.adica, ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartamant mela13 mela13 cit valoreaza un apartament in zona Drumul Taberei: -3 camere, parter, construit in 1974? (vezi toată discuția)