Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... criterii evaluare imobiliara la partaj
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

criterii evaluare imobiliara la partaj

Buna ziua. Sunt in proces de partaj cu fostul sot. Care ar fi valoarea informativa, sau cel putin criteriul de evaluare al unui apartament connfort I cu 2 camere din Tg.-Mures, situat la etajul IX, nemodernizat si construit in anul 1980, pozitionat catre est, cu toate geamurile spre curtea interioara. Ma intereseaza pentru ca eu am pus un anumit pret in cererea de partaj, pret care eu cred ca este cel real, dar as dori si parerea unui evaluator imobiliar, pentru ca am cerut atribuirea apartamentului, cu plata sultei de 50% din valoare. Mai mult ca sigur ca se va cere de catre instanta o evaluare, ceea ce cred ca este un lucru bun, dar as dori sa aflu si alte pareri. Apartamentul este situat la 30 de minute de centrul orasului, in apropierea statiei de autobuz, a 2 scoli, a magazinelor si bancilor din cartierul Tudor. Din cele citite, se compara 3 vanzari apropiate din zona, dar momentan sunt vanzari putine si preturile de pe site-urile imobiliare sunt cele din iarna trecuta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:49, 29 Noiembrie 2009
indiferent de ce suma treceti in actiune sau ce suma v-ar spune un consultant evaloator, tot instanta este cea care ii va stabili valoarea, in urma unei expertize care va fi dispusa de catre instanta de judecata.

av.m.vasilescu
Va multumesc pentru raspuns. Stiam lucrul acesta, dar eram totusi curioasa, pentru ca criteriile de evaluare sunt aceleasi peste tot si judecatorul va tine seama de ele. Nu dispun de acea suma si va trebui sa ma imprumut din banca. As fi dorit sa stiu cam cat face apartamentul in acest moment, ca sa fiu pregatita. Informativ
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
kdoina2007, utilizator
Valoarea unui imobil este data nu numai de zona in care se afla acesta, ci de multe alte criterii: suprafata, confort (1, 2), nr. de camere, decomandat sau nu, etajul, cu sau fara balcon, cu sau fara beci, imbunatatiri (termopan, parchet, CT, gresie, faianta, interfon, izolat etc.), starea imobilului (recent renovata, foarte buna, buna, proasta), eventualele sarcini ale acestuia (ipoteca, uzufruct etc.) ...
Pentru a va face o parere privind pretul de vanzare al apartamentului dv., puteti sa va uitati pe anunturi de mica publicitate cautand oferte de vanzare ale unor imobile din aceeasi zona cu caracteristici similare imobilului dv. si va veti face o parere. De aceste oferte ale pietii va tine cont si evaluatorul (desemnat de instanta), la data efectuarii expertizei pentru stabilirea pretului. ;)
Va multumesc pentru raspuns.:)
Americanii spun:"Location , location , location":D
Daca doriti va pot trimite pe mail cateva zeci de oferte de vanzare apartamente de 2 camere din orasul dvs ca sa va faceti o idee asupra valorilor care se cer pe astfel de apartamente.

Alte discuții în legătură

Taxe notariale grig1953 grig1953 Vreau sa vand un apartament fiului meu cu pretul real de 20000 EURO. Bineinteles valoarea de piata a apartamentului este mult mai mare, dar pretul real cerut ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament la partaj elena-izabela elena-izabela Am deschis procesul de parjaj in septembrie 2008. In decembrie 2008 a fost evaluat apartamentul cu 2 camere, decomandat, centrala proprie pe gaz, renovat, la ... (vezi toată discuția)
Cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? indiraindii indiraindii cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? (vezi toată discuția)