avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor

Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web site care sunt protejate de copyright, pentru a le folosi in articole pe bloguri si site-uri. Am citit mai demult dar nu stiu daca am inteles corect ca daca un material este protejat de copyright si i se face o fotografie, drepturile de autor sunt tot ale celui ce detine copyright-ul materialului sau cel putin este necesar sa se ceara permisiunea aceluia pentru a se folosi poza. Ma puteti lamuri va rog in aceasta privinta?
Cel mai recent răspuns: Iulian81 , utilizator 17:24, 27 Iulie 2014
Corect, un website romanesc hostat pe un server romanesc se supune legilor romanesti. Insa el ca persoana fizica poate comite prin acest website infractiuni in alte tari.
"print screen-ul", in general, nu va insemna incalcarea dreptului de autor, mai ales daca se mentioneaza sursa - indiferent despre care stat discutam. @edipav a exemplificat detaliat.
De unde gasiti dvs toate aceste lucruri? Eu am citit legea dreptului de autor si nu prea am gasit mare lucru despre fotografii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere articole engleza -> romana si repostarea acestora Cristi107 Cristi107 Buna ziua, Am citit legea nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe insa tot nu m-am ales cu un raspuns clar, asa ca as vrea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru videochat titus_steel titus_steel Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati . Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea ... (vezi toată discuția)
Forum sau facebook marfan marfan Buna ziua, Daca cineva ar vrea sa publice o carte care sa contina discutiile de pe un forum sau postarile de pe facebook cu tot cu comentariile aferente, ce ... (vezi toată discuția)