avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Va rog sa ma ajutati

In urma unui proces indelungat, in sentinta civila
am obtinut custodia in comun, si program de vizita minor ,primul si al treilea week-end din luna ce presupune preluarea minorei (7 ani) la locuinta tatalui. (declarata de el la proces)
program de vacanta 15 iulie-15 august

intrebare
tatal nu mai locuieste in acelasi oras ( a inchiriat un apartament doar pe perioada procesului pentru a arata instantei ca locuieste aproape de minora si este interesat

a preluat minora si a plecat la actuala concubina la o distanta de 500 de kilometri
nu stiu nimic despre minora , nu ma lasa sa vorbesc cu ea la telefon, mi a trimis mesaj ca minora nu doreste sa vorbeasca cu mine , si ca trebuie sa platesc pentru ....ce am facut
#-o
VA ROG AJUTATI-MA
CE POT SA FAC IN ACEST CAZ SUNT disperata
S-ar aplica art 379 cu 1. Mergeti si depuneti plangere la politie.
Nu prea se aplica nici 1 pentru ca tatal are program de vacanta intre 15 iulie si 15 august - deci copilul e la el conform hotararii judecatoresti (si daca in hot nu scrie ca mama are dreptul la conv telefonice pe perioada cat e copilul la tata, atunci domnul e in limitele legale).

Aveti motive sa credeti ca fetita nu este in siguranta?
Distinct de demersul de natura penala, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea modificarii programului de vizitare.Programul de vizitare se poate derula la domiciliul tatalui sau la domiciliul minorului, ori in diverse locatii .


Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.

Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).

In caz de neintelegere, se poate proceda la depunerea unei plangeri penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor.Prezenta tatalui in viata copilul este necesara,pentru conturtarea personalitatii si pentru a exista o evolutie corespunzatoare a acestuia.

Absenta figurii paterne poate duce la grave carente de ordin emotional.


In probatiune se va dispune efectuarea unei anchete psihosociale, ancheta ce releva conditiile materiale si morale oferite minorului.

Vor fi , de asemenea, audiati si martori ( in cauzele de dreptul familiei pot fi audiate si rudele apropiate, date fiind relatii intime derulate intr-o casnicie sau intr-o relatie de concubinaj).
Partile pot incheia o tranzactie, prin care sa se consfinteasca intelegerea partilor.

Tranzactia poate fi redactata de catre avocat, instanta de judecata va lua act de intelegerea celor impricinati.


Instanta de judecata va putea incuviinta un program de vizitare, in anumite intervale de timp, avand in vedere situatia copilului, cat si interesul superior al acestuia

Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii , relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.Succes.
sunt deacord si am respectat , interesul superior al minorului, de buna credinta am predat minora tatalui, acesta asigurandu ma ca va sta in localitate.
NU A FOST ASA. a doua zi a plecat cu autobuzul la 500 km departare de mama.
am incercat sa iau legatura cu minora pe telefonul acesteia , este inchis,am incercat sa iau legatura cu tatal , nu mi raspunde , am trimis mesaj ca doresc sa vb cu minora,
sunt calomniata jignia in modul cel mai urat posibil, javra, stricato etc
mi a raspuns ca fiica mea doarme pana la ora 11
fiica mea nu a dormit pana la aceasta ora niciodata

am depus plangere penala la politie , pentru nerespectarea sentintei , in sentinta scrie ca tatal poate prelua minora la domiciliul acestuia
care domiciliu? cel prezentat in proces...altul nu are

am motive deoarece i mi cunosc bine copilul de 2 ani de cand suntem singure, nu a mers la somn fara sa mi spuna "mami te iubesc"
inainte de a pleca la tatal ei mi a promis ca ma va suna in fiecare seara
tatal i mi trimite mesaj ca fetita nu doreste sa vorbeasca cu mine, deoarece sta cu surioara ei =D>
i mi comunica ca doarme linistita pana la ora 11 ziua
nu am vorbit cu ea sa o aud pe ea ca nu doreste sa mi vorbasca
bunici materni au incercat sa o contacteze iar tatal ei nu ii da voie sa vorbeasca la telefon cu bunicii
toate astea mesj
"Trebuie sa platesti"
nu sunt motive ?

Alte discuții în legătură

Minora 8 ani - probleme cu tatăl și cu familia lui Titza. Dumitrita Titza. Dumitrita Bună ziua, sunt divorțată și am o fetita de 8 ani. Problema este ca micuța a devenit minge de ping pong între mine și familia fostului soț. După ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori nerespectat de mama magdalena24 magdalena24 ce poate face un tata care a trecut prin 8 procese de diferite feluri (ordonanta presidentiala, executare silita) pentru a si vedea fetita ( acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Consiliere psihologica spiderabp spiderabp am o fetita care are 10 ani si a fost incredintata fostului sot, eu am un program de vizita stabilit de lege dar care nu se respecta din cauza fostului, este o ... (vezi toată discuția)