avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minora 8 ani - probleme cu tatăl și cu familia lui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minora 8 ani - probleme cu tatăl și cu familia lui

Bună ziua, sunt divorțată și am o fetita de 8 ani. Problema este ca micuța a devenit minge de ping pong între mine și familia fostului soț. După plângere nefondata la politie cum ca o scoate un minor pe fetita de la școală și la protecția copilului ca am lăsat o răcită la școală,acum mi a venit politia acasă pentru o cearta banala mama fiica. I am făcut cadou micuței de curând un telefon și am lăsat o sa vorbească cu tatăl ei și cu bunicii ei, ceea ce a dus la un dezastru total. Micuța nu ma mai asculta, nu mai comunica cu mine.Nu știam ce e cu ea. Și am aflat dintr o conversație telefonica între micuța și bunica ei ca fetei mele ii era băgat în cap ca se muta la bunicii ei. "te luam aici, te muti la școală aici, nu te mai lăsăm acolo" și încă un lucru ce nu se spune unui minor " mănânce mama p... a ta". M am supărat enorm de tare auzind acestea. Și i am interzis sa mai sune in cursul săptămânii doar la sfârșit de săptămână. Sa mai răresc contactul. Micuța la sunat pe tatăl ei și a început sa plânga și sa ii spună varianta ei. Și asa m am trezit cu politia la ușa acuzata ca îmi bat copilul. Întrebarea mea este: pot sa fac ceva sa nu expun copilul la traume? Sa nu fie influențat negativ împotriva mea și sa nu se simta ca și cum e împărțit? Eventual sa îndepărtez cumva pe fostul soț și familia dansului,fara sa afectez micuța. Va rog din suflet ajutați ma !!!
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:44, 28 Februarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ceea ce scrieţi, rezultă că bunicii instigă fetiţa să nu vă ascule şi, în caz de o cerere de muare a domiciliului, fetiţa să opteze pentru ei. Atenţie! Plângerile la Poliţie şi la Protecţia copilului sunt faza premergătoare pentru acuzaţia dvs. de rele tratamente aplicate minorului şi cererea de schimbare a domiciliului, aşa sunt îndrumaţi toţi cei care doresc acest lucru.
NU aveţi dreptul şi nici nu aveţi cum îndepărta tatăl şi familia lui din preajma copilului, dvs. sunteţi obligată să-i respectaţi tatălui dreptul la relaţii personale cu fiica sa, conform sentinţei judecătoreşti.
În rest, nu trebuie să-l vorbiţi de rău pe tata şi pe bunici, trebuie să vă exprimaţi bucuria că ea merge la tata, să apreciaţi ceea ce face cu el, dacă vă povesteşte, în schimb mai rătăciţi telefonul acela, pentru a nu fi tulburată fata între plecările cu tata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata inițiatoarea a topicului, se încearcă alienarea parentala a copilului dumneavoastră pentru a obține domiciliul la tata. Asa reiese din ce povestiți. Căutați pe net date despre alienarea parentala sa vedeți dacă găsiți lucruri comune cu ce vi se întâmplă dumneavoastră și copilului.
Va sfătuiesc sa ii lăsați telefonul însă să instalați un program care sa ii înregistreze convorbirile.
În felul acesta strângeți probe despre acest abuz.
Căutați un avocat bun care sa va indrume despre cum sa strângeți probe. Mergeti dumneavoastră la Dgaspc ca să notificați în scris despre aceasta situație și implicit despre acest abuz emoțional la care este supus copilul.
Mergeți la terapie dumneavoastră pentru ca doar un terapeut cu experienta va poate îndruma cum sa gestionați aceasta situație.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
When, utilizator
Dacă custodia este comuna, cu domiciliul la mine, dar nu scrie în hotărârea de divorț nici un program de vizita,cum ar trebuii sa procedez? Tatăl poate sa își ia copilul când dorește de cuviință sau doar o data pe luna?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
o poate lua oricand dupa cum va intelegeti. Daca nu va intelegeti, va trebui sa ceara program in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)